Старт ракеты-носителя Союз-ФГ с пилотируемым кораблем Союз МС-10

Ultima Oră: Accident în timpul lansării rachetei „Soiuz”

299
(reînnoit 14:21 11.10.2018)
În timpul lansării rachetei purtătoare Soiuz MS-10 cu noul echipaj al ISS s-a produs un "accident", a anunțat Roskosmos. Cosmonauții au rămas în viață.

CHIȘINĂU, 11 oct — Sputnik. La bordul Soiuz MS-10 sunt membrii misiunii ISS-57/58, cosmonautul rus Alexei Ovcinin și astronautul american Nick Haig. Transmisiunea video s-a oprit la câteva minute după start.

Potrivit sursei RIA Novosti, echipajul va avea o aterizare de urgență pe Pământ, cel mai probabil în Kazahstan. Astronauții suportă acum o suprasarcină de 6G, a precizat sursa. Pentru comparație, la start suprasarcina este de 1-7g.

Potrivit unor informații de ultimă oră, racheta Soyuz MS-10 a aterizat deja în stepele din Kazahstan. Cei doi astronauți de la bord sunt nevătămați.

 

Era planificat ca Ovchinin și Haga să petreacă 187 de zile în spațiu. În acest timp, cosmonautul rus trebuia să efectueze un experiment "Bioprinter 3D magnetic". Pentru prima dată în istoria segmentului rus al ISS, echipajul intenționa să încerce să crească mici probe (2-3 milimetri) de cartilaj uman și glandă tiroidă a rozătoarelor.

299
Tagurile:
Soiuz MS-10, racheta, cosmonaut, misiune, accident, Rusia
Tematic
Uluitor: Căderea unui meteorit, filmată din cosmos
Trump vrea să ajungă în cosmos. În SUA va vi înființat un nou tip de trupe


Загрузка...