Exerciții militare

Vostok-2018: Cele mai ample exerciții militare de acum 37 de ani

162
(reînnoit 10:36 29.08.2018)
Rusia anunță desfășurarea unor aplicații militare la care vor participa ostași și unități de tehnică de luptă într-un număr nemaiîntâlnit de cel puțin 37 de ani.

CHIȘINĂU, 29 aug — Sputnik. Aproape 300.000 de soldați, 36.000 de tancuri, peste 1.000 de avioane, elicoptere și drone urmează să ia parte la exercițiile Vostok-2018, care vor fi cele mai mari manevre din cel puțin ultimii 37 de ani, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

Potrivit lui, ele amintesc, într-o oarecare măsură, de exercițiile Zapad-81, ”dar au o anvergură și mai mare”, fiind organizate pe toate poligoanele din districtele militare Centu și Est.

”Flotele rusești din Pacific și din Nord vor participa, de asemenea, fără a mai vorbi, firește, de Trupele Aeropurtate", a spus ministrul.

„Imaginați-vă 36 mi de blindate — tancuri, mașini de atac ale infanteriei, vehicule de transport, care se deplasează în condiții apropiate la maximum de cele de luptă", a  detaliat Șoigu.

Exercițiile Vostok-2018 vor avea loc în perioada 11-15 septembrie 2018. Ele poartă un caracter internațional, fiind antrenate și forțe semnificative ale Armatei Chineze.

Comentând acest fapt, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a spus, pentru RIA Novosti, că ”Este o dovadă a interacțiunii, în toate domeniile, a doi aliați”.

162
Tagurile:
exercitii militare, Tancuri, elicoptere, drone, avioane, manevre, Vostok-2018, Serghei Soigu, Rusia
Tematic
Impresionant: A fost inaugurat Forumul Militar-Tehnic Internațional Armata 2018
Un expert despre rolul delfinilor în armata rusă
Noi avioane pentru armata rusă. Vezi ce le face de temut
Șocant: Povestea unei fete în Armata Israelului – FOTO
Cifre incredibile despre Armata Moldovei - cât plătește fiecare dintre noi


Загрузка...