Vizita de lucru a președintelui rus, Vladimir Putin, în Austria

Putin, invitat de lux la nunta ministrului de Externe al Austriei

250
(reînnoit 19:03 16.08.2018)
Liderul rus a fost invitat la ceremonia nupțială a distinsei doamne care este șefa diplomației de la Viena, informează presa austriacă.

CHIȘINĂU, 15 aug — Sputnik. Președintele rus, Vladimir Putin, este așteptat în calitate de oaspete de onoare la nunta ministrului Afacerilor Externe al Austriei, Karin Kneissl, scrie ziarul Kronen Zeitung, cu referire la surse din mediul politic de la Viena.

În legătură cu posibila vizită a înaltului oaspete, forțele de ordine austriece, inclusiv unitățile speciale "Cobra", urmează să desfășoare pregătiri intense, scrie publciația. Potrivit acesteia, "Cobra" deja a avut discuții cu mirele și mireasa pe chestiuni de securitate.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitryi Peskov, a confirmat informația difuzată de presa austriacă.

"Da, va fi în trecere, în drumul de la Berlin", a declarat el.

Consilierul președintelui rus, Iuri Ușakov, a explicat că ministrul Kneissl l-a invitat pe Putin la nunta ei în timpul vizitei lui oficiale la Viena, în luna iunie.

"Vom trece pe la ei să-i felicităm", a spus Ușakov.

Ce se află în spatele acuzațiilor Marii Britanii la adresa Federației Ruse>>>

Nunta va avea loc în această sâmbătă, într-o gospodărie vinicolă din sudul landului Stiria. Potrivit unui expert de securitate, care a discutat cu reporterul ziarului austriac, pe durata evenimentului vor fi activați și lunetiștii.  De asemenea, oaspetele urmează să fie însoțit din aeroportul Graz până la locul unde va avea loc festivitățile.

250
Tagurile:
mediu politic, oaspete, vizita, presedinte, Karin Kneissl, Vladimir Putin, Austria, Rusia
Tematic
Putin a discutat la Consiliul de Securitate pașii neprietenoși ai Washingtonului
Trump a declarat că a găsit limbă comună cu Putin
Putin: Flota rusă asigură cu succes capacitatea de apărare a țării
Vaccinul împotriva COVID-19

Noul vaccin rus împotriva COVID - 19, lansat în producție

33
(reînnoit 16:03 27.10.2020)
În rusia a început producția celui de-al doilea vaccin împotriva COVID-19. Acesta a fost elaborat de Centrul Național Rus de Cercetare în Virologie și Biotehnologie „Vector”.

CHIȘINĂU, 27 oct — Sputnik. Rospotrebnadzor a anunțat lansarea în producție a vaccinului împotriva COVID-19 EpiVacCorona, scrie RIA Novosti.

Al doilea preparat rusesc pentru prevenirea coronavirusului, creat pe baza antigenilor peptidice la Centrul Național Rus de Cercetare în Virologie și Biotehnologie „Vector”, a fost înregistrat la mijlocul lunii octombrie.

În viitorul apropiat, specialiștii vor începe testele post-înregistrare ale EpiVacCorona.

Se preconizează implicarea a 40 de mii de voluntari, inclusiv a persoanelor care au peste 60 de ani și suferă de boli cronice. Se recomandă administrarea vaccinului de două ori, intramuscular, cu un interval de cel puțin 14-21 de zile.

Livrările în masă ale medicamentului sunt programate pentru sfârșitul lunii noiembrie sau în decembrie. În circulație civilă preparatul ar putea intra la începutul anului 2021.

În august, Ministerul Sănătății din Rusia a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat la Centrul de Cercetare pentru Electrochimie ”Gamalei”. Medicamentul a fost denumit „Sputnik V”. 

În plus, se lucrează la crearea unui vaccin viu de Centrul Ciumakov pentru Cercetare și Dezvoltare a Produselor Imunobiologice din Academia Rusă de Științe.

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

33
Tagurile:
producție, COVID-19, Rusia, vaccin
Tematic
Vaccinul și maimuțele: Fake-ul britanic despre fake-ul rusesc


Загрузка...

Rusia: Se înăspresc regulile împotriva COVID 19

28
(reînnoit 15:55 27.10.2020)
Din 28 octombrie, în Federația Rusă se vor înăspri regulile de prevenire a răspândirii COVID-19. Cea mai dificilă situație epidemică este atestată în capitala țării, orașul Moscova.

CHIȘINĂU, 27 oct – Sputnik. Măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 vor fi înăsprite în Federația Rusă de miercuri, 28 octombrie. Decizia a fost luată de „Rospotrebnadzor”, transmite RIA Novosti.

„Rospotrebnadzor” le-a recomandat cetățenilor să poarte măști de protecție în locurile aglomerate, în transportul public, în parcări și în lifturi.
„Locuri aglomerate” sunt considerate spațiile în care se află concomitent mai mult de 50 de persoane, precizează agenția de presă.

De asemenea, „Rospotrebnadzor” a recomandat:

- suspendarea activităților de divertisment și a programului cafenelelor între orele 23:00 și 06:00;

- sporirea măsurilor de dezinfecție în transportul public, taxiuri, magazine, restaurante și teatre;
- efectuarea în regiuni a cel puțin 150 de teste la coronavirus la fiecare 100 de mii de locuitori.

În paralel, subiecții Federației Ruse își au propriile restricții.

RIA Novosti menționează că cea mai complicată situație se atestă în capitala Moscova. Moscoviții sunt obligați să pooarte măști și mănuși de protecție, unii angajați și elevi au trecut la activitatea de la distanță, iar pensionarii și persoanele cu boli cronice sunt rugați să rămână acasă, dacă acest lucru este posibil.

Pandemia de COVID-19 a afectat aproape toate țările lumii - peste 42,7 milioane de oameni s-au îmbolnăvit, iar mai mult de 1,1 milioane au murit.

La nivel global, Rusia ocupă locul patru în ceea ce privește numărul de persoane infectate.

Peste 1,5 milioane de infectări au fost confirmate până acum în Federația Rusă, aproximativ 1,15 milioane dintre bolnavi au fost tratați, iar peste 26 de mii au murit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

28
Tagurile:
COVID-19, Rusia
Tematic
Nutriționist: Fructele ce ajută la recuperarea post COVID-19
Avertizare ONU: Risc de falsificare a preparatelor anti-COVID-19


Загрузка...