Carina Țurcan

Serviciul Federal de Securitate a anunțat acuzațiile aduse Carinei Țurcan

180
Judecătoria Moscovei a recunoscut drept legal arestul Carinei Țurcan, care este membră a conducerii companiei "Inter RAO" și car este acuzată de spionaj.

CHIȘINĂU, 28 iun — Sputnik. Serviciul Federal de Securitate (pe scurt FSB) a acuzat-o oficial de spionaj pe Carina Țurcan.
"Clientei mele i-a fost adusă acuzația", a declarat avocatul Carinei Țurcan, Dmitrii Țupric, care este citat de RIA Novosti.

În același timp, instanța a respins cererea apărării de a-i schimba Carinei măsura preventivă. Ședința a avut loc cu ușile închise, dat fiind că dosarul poartă mențiunea "Absolut secret".

Este de notat faptul că acuzata nu-și recunoaște vina, ea susține că nu a făcut spionaj și că acest dosar a fost inițiat pentru a fi demisă din funcție.

Carina Țurcan este originară din Republica Moldova și are cetățenia României. Dar Ministerul de Externe de la București deocamdată nu a fost înștiințat oficial de acest caz, iar rudele ei nu au solicitat să i se acorde asistență consulară.

Potrivit informațiilor Sputnik Moldova, Carina Țurcan a locuit în anii 90 la Chișinău și a activat în cadrul unor structuri de afaceri, iar apoi a deținut funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Centralei termoelectrice Moldovenești de la Cuciurgan, dar și președinte al Consiliului de Directori al Hidrocentralei „Moldavskaia GRĂS".

Țurcan era responsabilă în cadrul "Inter RAO EES" de subdiviziunile geografice "Moldova, Ucraina, România" și "Europa". Ea deține 36.914.877,36 acțiuni ale Inter RAO (0,0354% din capitalul social al companiei).

Carina Țurcan a avut în sarcina sa colectarea de informații care constituiau secrete de stat și s-ar face vinovată de transferarea acestora către state din Europa de Est.

180
Tagurile:
aduse în țară, carinei, aduse, acuzatii, securitate, federal, serviciul, FSB


Загрузка...