Vladimir Putin în cadrul Liniei Direct, 7 iunie 2018

Putin a povestit cu cine dintre lideri străini este la „per tu”

296
(reînnoit 08:55 08.06.2018)
Președintele rus, Vladimir Putin, a povestit cu cine din liderii străini discută neformal și cui se adresează cu formula “dumneavostră”.

CHIȘINĂU, 7 iun — Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a povestit cu cine dintre omologii săi străini discută la "per tu", iar cu cine cu "dumneavoastră".

Vladimir Putin
© Sputnik / Михаил Климентьев

"Din câte știți, în limba engleză nu există astfel de formule, acolo toți sunt „you". E mult mai simplu decât în franceză, germană și alte limbi unde există "dumneavoastră" și "tu", iar cu mulți dintre colegi avem niște relații personale neformale apropiate. Iată de ce, spre exemplu, cu premierul Japoniei discut per tu, precum și cu cancelarul Germaniei, cu președintele Franței", a spus președintele în cadrul „Liniei Directe" de astăzi.

În același timp, el a menționat că se adresează unor omologi străini doar cu "dumneavoastră", cum ar fi președintele Cehiei, pentru că Milos Zeman este mai în vârstă.

"Cred că procedez corect atunci când mă adresez lui cu "dumneavoastră". Multora, aproape tuturor, le spun pe nume. În opinia mea, cred că e un lucru foarte important, pentru că, la nivelul în care activăm, respectul reciproc trebuie să fie păstrat în orice circumstanțe, e un instrument foarte bun pentru soluționarea unor probleme interstatale importante", a conchis șeful statului rus.

296
Tagurile:
tu, per, putin, linia directa, Milos Zeman
Tematic
Putin, în cadrul ”Liniei directe”, despre autoironie, sacrificii, credința în Dumnezeu
Putin: Acțiunile Occidentului împotriva Rusiei sunt contraproductive


Загрузка...