Vladimir Putin

Sondaj: 63% dintre cetățenii ruși sunt gata voteze din nou pentru Putin

53
(reînnoit 20:04 18.05.2018)
Dacă alegerile ar avea loc în următoarele zile de odihnă, 63% dintre cetățenii ruși au fi gata să voteze din nou pentru Putin.

CHIȘINĂU, 18 mai — Sputnik. Potrivit sondajului realizat de Fundația „Общественное мнение" („Opinia publică"), ratingul electronic al președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, a constituit la mijlocul lunii mai 63%, puțin în scădere față de sfârșitul lunii aprilie.

Rezultatele sondajului desfășurat în perioada 12 — 13 mai au demonstrat că pentru Putin sunt gata să voteze din nou 63% dintre cetățenii ruși, dacă alegerile ar avea loc duminica viitoare. Pe parcursul lunii aprilie indicii ratingului au oscilat în limitele a 64 — 66% (conform datelor din 29 aprilie), menționează RIA Novosti.

Ratingul electronic al lui Pavel Grudinin, fost candidat din partea PCFR în alegerile prezidențiale din luna martie a. c., rămâne destul de stabil pe durata lui aprilie și în jumătatea lui mai, constituind 9%.

Pentru candidatul PLDR, Vladimir Jirinovski, sunt dispuși să voteze 6% din cei chestionați, la fel ca și în luna aprilie.

Indicele de susținere a Kseniei Sobciak, care a candidat din partea partidului „Гражданская инициатива" („Inițiativa civică") este stabil: 1%.

Ceilalți foști candidați, în cazul în care alegerile ar avea loc duminica viitoare, ar acumula 0% voturi. Un procent din participanții la sondaj au spus că s-ar prezenta la urne, însă ar deteriora buletinele de vot, în timp ce 10% nu s-ar duce în general la votare.

Sondajul a fost realizat în perioada 12 — 13 mai și a cuprins un lot de 3 mii de persoane din 207 localități din 73 de regiuni ale Rusiei.

53
Tagurile:
cetateni rusi, presedinte, rating, sondaj, alegeri, Fundația „Общественное мнение" („Opinia publică"), Vladimir Putin, Rusia
Tematic
Putin: Proiectul de țară până în 2024
Putin a comparat Rusia cu pasărea Phoenix ce renaște din propria-i cenușă
Clinica Charite în Berlin

Unde e sticla din care a băut Navalnîi? Răspunsul Berlinului

124
(reînnoit 22:15 18.09.2020)
Reprezentantul guvernului de la Berlin a refuzat să spună dacă sticla din care a băut Navalnîi într-un hotel din Tomsk se află în Germania.

BUCUREȘTI, 18 sep – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al guvernului Germaniei, Steffen Seibert, a refuzat să spună unde se află sticla din hotelul din Tomsk, unde a locuit Aleksei Navalnîi, sugerând să fie adresată această întrebare colegilor activistului rus.

Alexei Navalnîi
© Sputnik / Михаил Воскресенский

Joi, pe contul oficial al lui Navalnîi din Instagram a fost publicată o declarație în care se afirmă că “Noviciok”, cu care ar fi fost otrăvit acesta, a fost descoperit în sticlele din camera din Xander Hotel din Tomsk. De asemenea, se anunță că după ce colaboratorii Fundației pentru Combaterea Corupției (FBK, organizația lui Navalnîi, n.r.) au aflat despre internarea lui Navalnîi, au chemat un avocat, au intrat în cameră, au strâns și au împachetat totul, inclusiv sticlele cu apă.

“Guvernul federal a luat act de înregistrarea video pe care echipa lui Navalnîi le-a publicat. În legătură cu acest video, adresați-vă echipei lui Navalnîi. Tot ce am vrut să spunem am exprimat în comunicatele de presă, în declarații, inclusiv ale cancelarului. Nu mai avem ce adăuga”, a declarat Seibert în cadrul unui briefing organizat vineri. 

Fiind întrebat dacă autoritățile Germaniei vor transmite Rusiei sticla în calitate de „potențială probă”, Seibert a declarat că “la ceea ce au declarat toxicologii din Germania, precum și cei din Franța și Suedia despre natura și originea toxinului nu mai are ce adăuga”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

124
Tagurile:
Aleksei Navalnîi, sticlă, Berlin
Tematic
Reacția Moscovei la ideea UE de a numi sancțiunile “Navalnîi”


Загрузка...
Laborator, imagine de arhivă

Numărul mutațiilor coronavirusului: Rospotrebnadzor oferă detalii

77
(reînnoit 21:14 18.09.2020)
Rospotrebnadzor anunță de câte ori a suferit mutații coronavirusul și care sunt cele mai stabile mutații care au cunoscut o largă răspândire în lume.

CHIȘINĂU, 18 sept - Sputnik. Potrivir Rospotrebnadzor, astăzi, există câteva mii de mutații ale coronavirusului în lume, informează RIA Novosti.

În același timp, 22 de mutații sunt fixate și sunt moștenite stabil, a explicat autoritatea de reglementare.

”În prezent există aproximativ 22 de astfel de mutații unice. Trebuie remarcat faptul că aceste mutații au avut loc în ianuarie - martie 2020 și, ulterior, alte mutații în genomul virusului nu au fost detectate, care ar fi căpătat o largă răspândire”, a declarat instituția într-un comunicat.

Serviciul de presă a explicat că cea mai stabilă schimbare este apariția a două mutații unice; la 93 la sută din probele studiate se găsește această pereche. Primele variante ale virusului cu aceste segmente au fost detectate la sfârșitul lunii ianuarie în China, apoi în Australia, iar la sfârșitul lunii februarie au fost găsite deja în majoritatea țărilor din Europa de Vest, Arabia Saudită, SUA, Canada, Mexic, Brazilia, Maroc și Senegal.

Pe teritoriul Rusiei, această pereche de mutații este detectată în 99% din probele studiate, menționează Rospotrebnadzor. În același timp, după compararea cu genomurile străine, experții au ajuns la concluzia că variantele de tulpini cu mutații P314L (gena ORF1b) și D614G (gena S) comune în Europa de Vest au fost importate masiv în Rusia în martie și aprilie.

Cele mai recente date despre situația cu COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul stopkoronavirus.ru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

77
Tagurile:
Rospotrebnadzor, coronavirus, mutații
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
După vaccinul „Sputnik V”, Rusia anunță încă o veste mare


Загрузка...