Valentina Matvienko

Matvienko: SUA nu are argumente în favoarea retragerii din acordul nuclear

69
(reînnoit 16:58 16.05.2018)
În opinia Valentinei Matvienko, președintele Consiliului Federației, retragerea SUA din Planul Comun și Cuprinzător de Acțiune poate influența negativ situația din Orientul Apropiat, unde mai multe state și-ar dori să dețină arma nucleară.

CHIȘINĂU, 16 mai — Sputnik. SUA nu au prezentat nici un argument serios în favoarea retragerii din acordul nuclear cu Iranul, a declarat președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko, citată de RIA Novosti.

„Ne întrebăm care este motivul, argumentul retragerii SUA din acord? În afară de faptul că este un acord prost și a fost semnat de Obama, opinia publică nu a auzit nici un argument serios de ce ar trebui abandonat", a spus Matvienko.

Potrivit acesteia, retragerea SUA din acordul nuclear cu Iranul ar putea influența extrem de negativ regimul de neproliferare nucleară în Orientul Apropiat, unde mai multe state și-ar dori să dețină arma nucleară.

„Faptul că SUA s-au retras unilateral din acest acord este, și nu doar în opinia Rusiei, ci a majorității țărilor, o eroare foarte gravă, în măsură să genereze urmări grave și tensionarea situației internaționale, ceea care poate influența negativ asupra regimului de neproliferare nucleară. Pentru că în Orientul Apropiat există un șir de state care și-ar dori să dețină arma nucleară", a subliniat Matvienko.

Situația în jurul Planului Comun și Cuprinzător de Acțiune s-a tensionat după ce, în data de 8 mai, președintele american Donald Trump a declarat că Washingtonul se retrage din acordul nuclear cu Iranul, care a fost încheiat între cei șase mediatori internaționali (Rusia, SUA, Marea Britanie, China, Franța, Germania) în anul 2015.

Totodată, Trump a declarat că vor fi restabilite toate sancțiunile care au fost suspendate ca urmare a încheierii acordului.

Celelalte cinci țări s-au pronunțat împotriva acestui pas al SUA.

Partenerii europeni ai Washingtonului au declarat că intenționează să respecte în continuare condițiile acordului cu Iranul.

Spicherul Consiliului Federației a menționat că țările europene tot mai puțin „ard de dorința" de a urma acțiunile imprevizibile ale Washingtonului.

„Există o serie de exemple când europenii se comportă cu o precauție tot mai mare. Spre deosebire de ceea ce era cândva, când observam o conformare oarbă oricăror indicații venite de la Washington. Acest lucru ne dă anumite speranțe, inclusiv în privința acordului nuclear cu Iranul, că își va menține poziția și Europa, și China, și celelalte țări semnatare. Acest lucru este extrem de important pentru pacea și stabilitatea pe planetă, fără exagerare", a adăugat Matvienko.

69
Tagurile:
acord nuclear, argumente, retragere, Donal Trump, Valentina Matvienko, Orientul Apropiat, Iran, SUA
Tematic
Lavrov: Rusia are interese legitime în menținerea acordului cu Iranul
SUA acuză Iranul de agresiune asupra Israelului de pe teritoriul Siriei
Halloween

Va fi sau nu interzis Halloween-ul în Rusia: Ce spune Kosaciov

53
(reînnoit 17:38 30.10.2020)
Președintele Comitetului pentru Afaceri Internaționale al Consiliului Federației al Adunării Federale, Konstantin Kosaciov spune că pentru el nu există o astfel de sărbătoare, așa cum nu a fost nici pentru părinții, bunicii și străbunicii lui.

CHIȘINĂU, 31 oct - Sputnik. Fiecare ar trebui să decidă asupra atitudinii pe care o are față de Halloween, sărbătoarea nu ar trebui interzisă, consideră președintele Comitetului pentru Afaceri Internaționale al Consiliului Federației al Adunării Federale, Konstantin Kosaciov.

"Nu este absolut necesar să se interzică Halloween-ul. Toată lumea ar trebui să poată decidă fără vreo dictare de sus”, a declarat Kosaciov pentru RIA Novosti.

Halloween este marcat anual pe 31 octombrie în multe țări din întreaga lume. Se sărbătorește în ajunul Zilei tuturor sfinților.

Senatorul însuși a spus că „pentru mine, o astfel de sărbătoare nu există, așa cum nu a existat, nici pentru părinții, bunicii și străbunicii mei”, a spus el.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

53
Tagurile:
halloween 2020, Kosaciov, Rusia, Halloween
Tematic
Halloween „împinge copiii spre Satan și sinucidere”, să fie interzis în școlile din Rusia


Загрузка...
Dmitri Peskov

Peskov: Extremismul nu poate fi camuflat prin religie

32
(reînnoit 13:44 30.10.2020)
Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui Federației Ruse Dmitri Peskov, orice încercare de camuflare a extremismului sub forma unor manifestări religioase trebuie bine înțeleasă și conștientizată.

CHIȘINĂU, 30 octombrie - Sputnik. Extremismul nu poate fi camuflat prin religie, nicio confesiune nu acceptă terorismul. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov a făcut vineri declarații în acest sens pentru jurnaliști, informează RIA Novosti.

"Nici o religie mondială nu acceptă ideea extremismului. Le respinge absolut. Și extremismul, de fapt, nu are nimic de-a face cu religia. Orice încercare de a camufla extremismul sub orice religie trebuie bine înțeleasă și conștientizată. Aceasta nu este altceva decât extremism și terorism”, a declarat Peskov.

Joi dimineață, un bărbat a atacat cu un cuțit mai mulți oameni la biserica Notre Dame din Nisa. Trei persoane au fost ucise. Atacatorul a fost reținut rapid. În timpul reținerii, el a fost grav rănit. Primarul orașului Nisa, Christian Estrosi, a declarat că atacatorul nu a încetat să repete „Allahu Akbar”. Parchetul antitero a deschis o anchetă. Șeful departamentului a confirmat că asupra atacatorului au fost găsite acte pe numele unei persoane originare din Tunisia, născută în 1999.

Ca urmare a atacului de la Nisa, Franța, a fost pus în aplicare planul antiterorist Vigipirate. Președintele francez Emmanuel Macron, care s-a deplasat la Nisa, a numit cele întâmplate drept atac terorist. El a menționat că vor fi sporite măsurile de protejare a lăcașelor de cult și a școlilor, iar numărul trupelor franceze va fi mărit în cadrul operațiunii antiteroriste Sentinelle.

Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanen, nu a exclus că atacuri precum cele care au avut loc joi la Nisa ar putea să se repete. Potrivit acestuia, țara sa, ca multe altele, reprezintă o țintă serioasă pentru terorism.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

32
Tagurile:
extremism, Dmitri Peskov
Tematic
Premierul ungar acuză dur SUA: exportă instabilitate şi extremism


Загрузка...
Sean Connery

A murit legendarul actor Sean Connery, primul interpret al lui James Bond

0
(reînnoit 16:05 31.10.2020)
Legendarul actor Sean Connery a murit astăzi la vârsta de 90 de ani. A jucat în mai bine de 70 de filme, dar rolul său de agent MI6, i-a adus marea popularitate.

BUCUREȘTI, 31 oct - Sputnik. Actorul britanic Sean Connery a murit sâmbătă la vârsta de 90 de ani, relatează Independent.

"Legendarul actor Sean Connery, care a jucat rolul lui James Bond, a murit la vârsta de 90 de ani", scrie publicația.

Sean Connery s-a născut pe 25 august 1930 la Edinburgh, Scoția. Și-a început cariera de actorie în anii 1950, după ce a servit în Marina Regală a Marii Britanii. De asemenea, a jucat fotbal și a făcut culturism.

A jucat în mai bine de 70 de filme, dar rolul său ca agent MI6, un personaj din romanele James Bond ale lui Ian Fleming, i-a adus popularitatea. Connery a jucat în șase părți ale celebrului film despre Bond.

În același timp, alte roluri i-au adus premii profesionale. În 1988, Connery a câștigat premiul Oscar și un Glob de Aur pentru rolul său secundar în drama The Untouchables. În total, actorul are la activ trei Globuri de Aur.

În același 1988, academicienii britanici de film (BAFTA) l-au distins pe scoțian pentru rolul principal din filmul „The Name of the Rose”. El a primit al doilea premiu de la ei doi ani mai târziu, pentru cel mai bun actor în rol secundar în Indiana Jones și Cruciada Trecută, iar al treilea - în 1998 - pentru contribuția sa în cinematografie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
James Bond, rol, a murit, actor


Загрузка...