Aplicația de mesagerie Telegram

Telegram a contestat decizia instanței din Rusia

30
(reînnoit 11:39 14.05.2018)
Juriștii de la Telegram au contestat decizia judecătoriei Tagansk din Moscova cu privire la blocarea acestei aplicații de mesagerie.

CHIȘINĂU, 14 mai — Sputnik. Procesul de judecată legat de Telegram a luat o nouă turnură. Juriștii companiei Telegram au contestat decizia judecătoriei Tagansk din Moscova cu privire la blocarea acestei aplicații de mesagerie, comunică RIA Novosti.

„Reclamația a fost depusă la 11 mai 2018", a scris pe contul său de Telegram Pavel Cikov, președintele organizației internaționale pentru apărarea drepturilor omului „Agora".

Pe data de 16 aprilie „Roskomnadzor" (Serviciul de stat al Federației Ruse pentru reglementarea comunicațiilor, tehnologiilor informaționale și mass-media) a început să blocheze mesageria Telegram în conformitate cu decizia judecătoriei Tagansk din Moscova, din cauza că Telegram ar fi refuzat să ofere acces Guvernului Federației Ruse la codurile de criptare a mesajelor utilizatorilor.

Motivându-și acțiunea în judecată, „Roskomnadzor" a menționat că măsurile întreprinse de conducerea companiei de mesagerie amenință interesele statului și ale cetățenilor ruși, deoarece prin intermediul Telelegram teroriștii pot difuza informații, iar FSB nu dispune de posibilitatea de a decripta mesajele utilizatorilor.

30
Tagurile:
decizia instanței, contestare, blocare, Agora, Telegram Messenger, Pavel Cikov, Rusia


Загрузка...