S-300

Kremlinul explică de ce nu va livra sisteme S-300 Siriei

163
(reînnoit 10:42 13.05.2018)
Purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse a respins afirmațiile conform cărora decizia a fost luată de curând și a făcut trimitere la o declarație anterioară a unui coleg din administrația președintelui Rusiei.

CHIȘINĂU, 13 mai — Sputnik. Comunicatorul Kremlinului, Dmitri Peskov, a exclus că vizita de lucru, întrepinsă pe 9 mai la Moscova de prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, să fi fost la originea soluției alese.

Posibilitatea fortificării capacității de apărare aeriană a Damascului a reapărut în discursull public după atacul aerian al coaliției americano-britanico-franceze asupra Siriei.

În particular, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a opinat că în aceste circumstanțe Moscova ”nu mai are nici un fel de obligațiuni morale” care să împiedice transmiterea sistemelor S-300 regimului Assad. 

Dmitru Peskov a confirmat această poziție: ”După aplicarea loviturilor aeriene s-a spus că Rusia își rezervă dreptul de a face tot ce consideră de cuviință”.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a făcut trimitere la o declarație a consilierului lui Vladimir Putin, Vladimir Kojin, care a exclus livrarea sistemelor S-300 Siriei, deoarece forțele armate ale țării ”au tot de ce este nevoie”.

”De fapt, Kojin este persoana care supraveghează activitatea comisiei pentru cooperarea tehnico-militară, motiv din care eu, pur și simplu, nu înțeleg ce ași putea comenta. Totul a fost spus foarte clar”, a concluzionat Dmitru Peskov, citat de RIA Novosti.

163
Tagurile:
aparare, purtator de cuvant, declaratie, rachete, fortificare, Dmitrii Peskov, Benjamin Netanyahu, Siria, Israel, Rusia
Tematic
Assad: Rusia nu va permite izbucnirea celui de-al treilea război mondial
Lavrov: Relațiile dintre Rusia și Germania sunt determinante pentru întreaga Europă


Загрузка...