Președinte Rusiei, Vladimir Putin, la parada militară de Ziua Victoriei, 9 mai 2018, Moscova

Putin: Ziua Victoriei va rămâne mereu o sărbătoare a mândriei și memoriei nepieritoare

113
(reînnoit 13:39 09.05.2018)
În luarea sa de cuvânt în Piața Roșie din Moscova, liderul rus a subliniat că Rusia nu va permite să se aştearnă uitarea peste eroismul poporului sovietic care a salvat lumea de robie.

CHIȘINĂU, 9 mai — Sputnik. Ziua Victoriei va rămâne întotdeauna o sărbătoare sfântă a mândriei naționale și a memoriei nepieritoare, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, în discursul rostit la parada din Piața Roșie.

„Vă felicit cu ocazia Zilei Victoriei, sărbătoarea care a fost, este și va rămâne cea mai scumpă și sfântă pentru fiecare familie, pentru întreaga noastră țară", a declarat Putin.

Acesta a menționat că, acum 73 de ani, „nazismul a fost învins, a fost a pus capăt atrocităților, agresiunii și barbariei".

Totodată, președintele Federației Ruse a subliniat că Rusia nu va permite să fie uitat eroismul poporului sovietic care a salvat lumea de la robie.

Putin a declarat că astăzi se încearcă să fie date uitării faptele de eroism ale poporului care salvat Europa de robie, distrugeri, de urgiile Holocaustului, se încearcă să fie falsificată, rescrisă istoria. Însă poporul rus nu va admite așa ceva. Datoria sa este de a păstra vie amintirea bravilor ostași care și-au jertfit viața pentru a salva viața altora.

Liderul rus a specificat că nicio țară din lume nu a desfășurat acțiuni militare de o asemenea anvergură precum Uniunea Sovietică în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

A fost făcut imposibilul. Nimeni nu se gândea la sine, munceau eroic femei și copii, pentru Patrie, pentru biruință, pentru cei care apărau țara, familiile lor în focul războiului", a spus Putin.

 

Военный парад, посвящённый 73-й годовщине Победы в ВОВ
© Sputnik / Григорий Сысоев
Parada Militară consacrată împlinirii a 73 de ani de la Victorie
113
Tagurile:
memorie nepieritoare, mândrie, eroism, sărbătoare, victorie, Ziua Victoriei, Vladimir Putin, Moscova, Rusia
Tematic
Putin a felicitat Moldova cu ocazia Zilei Victoriei
De 9 mai, veteranii au parte de o surpriză din partea autorităţilor


Загрузка...