Preledintele SUA, Donald Trump, și președintele Rusiei, Vladimir Putin

Trump l-a felicitat pe Putin cu ocazia preluării noului mandat

64
(reînnoit 16:31 08.05.2018)
Președintele SUA l-a felicitat pe omologul său rus pentru al patrulea mandat la Kremlin, exprimându-și speranța că relațiile bilaterale dintre cele două țări se vor ameliora.

CHIȘINĂU, 8 mai — Sputnik. Liderul american Donald Trump l-a felicitat pe președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, cu ocazia învestirii în funcție pentru al patrulea mandat, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, citată de presa rusă.

„Președintele îl felicită pe Putin și așteaptă acel moment, când, după cum sperăm, vom avea relații bune cu Rusia", a spus Sanders.

Pe data de 7 mai, la Moscova, în Palatul Mare de la Kremlin, a avut loc inaugurarea lui Vladimir Putin în funcția de președinte al Rusiei. Preluându-și postul, Putin a declarat că scopul vieții și activității sale va fi, ca și până acum, să slujească oamenilor și Patriei.

Ulterior, liderul rus i-a transmis Dumei de Stat propunerea de a examina candidatura lui Dmitri Medvedev la funcția de prim-ministru al țării. Inițiativa președintelui va fi discutată la ședința plenară a Camerei inferioare, pe 8 mai.

Putin: Proiectul de țară până în 2024>>>

Putin a venit la conducerea Rusiei în anul 2000. Peste patru ani, în 2004, a fost reales în funcția de președinte. Putin nu a candidat la alegerile din 2008, deoarece, conform Constituției, una și aceeași persoană nu are dreptul să candideze de trei ori consecutiv la funcția de președinte. Putin a susținut candidatura lui Medvedev la președinție, iar în luna mai 2008 a devenit prim-ministru al țării. În același an, în Constituție au fost operate modificări, conform cărora președintele este ales nu pentru patru, ci pentru șase ani. Putin a devenit iarăși șef al statului în 2012, iar în 2018 a obținut victoria în alegeri cu un număr-record de voturi: peste 56,4 milioane.

64
Tagurile:
ameliorarea relațiilor bilaterale, preluare mandat, speranță, felicitări, Sarah Sanders, Donald Trump, Vladimir Putin, Rusia, SUA
Tematic
Cine a fost prima persoană cu care s-a întreținut Putin după ceremonia de investire
Premieră: Cu ce a surprins Putin publicul la ceremonia de inaugurare


Загрузка...