Luptătorii ISIS

Lavrov: SUA pregătește combatanți pentru continuarea luptelor în Siria

112
(reînnoit 09:21 04.05.2018)
Americanii instruiesc noi cadre în apropierea orașului Al-Tanf, pentru continuarea acțiunilor militare, contrar tuturor acordurilor de încetare a focului, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei.

CHIȘINĂU, 4 mai — Sputnik. Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a declarat că în regiunea orașului Al-Tanf, controlată de SUA, se desfășoară acțiuni de instruire a unor luptători, anunță RT.

"Iată în această regiune, pe care americanii au declarat-o în mod unilateral zona lor de control, se întâmplă niște lucruri cu totul stranii, inclusiv pregătirea de luptători, care este organizată acolo pentru continuarea acțiunilor militare, contrar tuturor acordurilor de încetare a focului", a spus Lavrov în cadrul unei conferințe de presă organizate împreună cu omologul său din Iordania, Ayman Safadi.

De asemenea, el a amintit de situația legată de tabăra de refugiați Rukban, din punct de vedere a livrării ajutorului umanitar.

"O perioadă îndelungată, americanii au refuzat accesul convoaielor cu ajutor umanitar, sub pretextul că guvernul sirian nu ar permite acest lucru. Nu e adevărat, toate problemele legate de guvernul sirian și instituțiile umanitare au fost rezolvate, iar acum, în realitate, SUA refuză să ofere garanții de securitate pentru transportarea ajutorului umanitar în această tabără", a adăugat ministrul.

Anterior, Lavrov a declarat că Moscova are suspiciuni că SUA intenționează să rămână în Siria pentru o perioadă îndelungată.

112
Tagurile:
tabara de refugiati, zona de control, actiuni militare, luptatori, americanii, Serghei Lavrov, Siria, Rusia, SUA
Tematic
Lavrov l-a acuzat pe Macron de „colonialism”
Era dispusă Rusia să atace navele SUA? Răspunsul lui Lavrov


Загрузка...