Kim Jong Un și Moon Jae In

Cum comentează Kremlinul întâlnirea liderilor celor două Corei

152
(reînnoit 11:26 28.04.2018)
Moscova a reacționat prompt la întrevederea de astăzi dintre Kim Jong-un și Moon Jae-in.

CHIȘINĂU, 28 apr —  Sputnik. Kremlinul este mulțumit de contactele între liderii Coreei de Nord și Coreei de Sud: toate întrevederile ulterioare, care vor putea contribui la diminuarea tensiunii în peninsula Coreeană și avansarea pe calea reglementării crizei, sunt salutabile, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitrii Peskov, potrivit RIA Novosti.

Vineri, Kim Jong-un a devenit primul lider al Coreei de Nord care a trecut peste linia militară de demarcație în teritoriul controlat de Coreea de Sud, unde a avut o întrevedere cu președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in.

"Vreau să reiterez că procesul reglementării se poate întemeia exclusiv pe contacte directe între părți. În legătură cu aceasta, desigur, este plăcut că acest contact direct a avut loc astăzi, a spus Peskov, fiind întrebat în ce măsură este importantă și necesară pentru pace întrevederea lui Kim Jong-un cu președintele SUA, Donald Trump, în contextul întrevederii liderilor Coreei de Nord și de Coreei de Sud.

„Toate întrevederile care: a) vor putea să contribuie la diminuarea tensiunii în peninsulă și b) vor contribui la procesul de reglementare a crizei, pot fi doar salutate", a subliniat el.

152
Tagurile:
intrevedere, declaratie, Peninsula Corea, lideri, criza, Kremlin, Dmitrii Peskov, Moon Jae-in, Kim Jong-un, Corea de Sud, Coreea de Nord, Rusia
Tematic
Kim Jong Un: Coreea de Nord nu mai are nevoie să testeze arme nucleare
Coreea de Nord ridică barierele
Documente declasificate: SUA au vrut să atace Coreea de Nord încă în 1994


Загрузка...