Vladimir Putin și Angela Merkel

Putin a discutat cu Merkel despre atacurile SUA asupra Siriei. Iată ce au convenit

151
(reînnoit 14:52 17.04.2018)
Într-o discuție telefonică cu Angela Merkel, Vladimir Putin a calificat drept agresiune și violare a legislației internaționale operațiunea militară a SUA și aliaților lor împotriva Siriei.

CHIȘINĂU, 17 apr — Sputnik. Atacurile SUA și aliaților lor asupra Siriei reprezintă o agresiune și o violare a legislației internaționale, inclusiv a Cartei ONU, îngreunând procesul de reglementare pașnică a crizei siriene, a spus președintele rus, Vladimir Putin, în timpul conversației telefonice care a avut loc astăzi cu cancelarul german, Angela Merkel, anunță site-ul Kremlinului.

Ambii lideri au subliniat importanța finalizării de către experții OPCW a unei anchete în ceea ce privește presupusul atac chimic din orașul sirian Duma. Cele două părți și-au reiterat disponibilitatea de a contribui la continuarea dialogului politic din Siria în baza proceselor de la Astana și Geneva.

Un al subiect despre care au discutat liderul rus și german a vizat procesul realizării proiectului "Nord Stream 2".

151
Tagurile:
conversatie, reglementare pasnica, criza siriana, atac armat, telefon, Bashar al-Assad, Angela Merkel, Vladimir Putin, Damasc, Washington, Berlin, Siria, Moscova, Rusia, SUA, Germania
Tematic
Atitudine fermă: Atac nejustificat asupra unui stat suveran. Apelul creștinilor din Siria
Declarație șoc: Ministrul belgian de Externe, despre soluționarea conflictului din Siria
Șeful diplomației britanice, despre eventualitatea unor noi atacuri în Siria


Загрузка...