Alexandr Lukașevici

Reacția Rusiei, după ce SUA au decis impună noi sancțiuni

427
(reînnoit 07:53 17.04.2018)
Reprezentatul permanent al Federației Ruse la Organizația de Securitate și Cooperare din Europa (OSCE), Alexandr Lukașevici, a comentat decizia SUA de a impune noi sancțiuni împotriva Rusiei.

CHIȘINĂU, 16 apr — Sputnik. Acest demers al părții americane ”nu uimește ”, a declarat luni reprezentantul permanent al Federației Ruse la OSCE, Alexandr Lukașevici, citat de RIA Novosti.

Duminică, reprezentanta permanentă a SUA la ONU, Nikki Haley, a anunțat că Statele Unite au pregăti noi măsuri de descurajare a Moscovei în legătură cu situația din Siria.

”Declarația autorităților americane privind impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei nu uimește. De această dată — pentru susținerea guvernului legitim al Republici Arabe Siriene, a declarat Lukașevici.

Potrivit lui, conducerea SUA, Marii Britanii și a Franței ”are o viziune aparte nu numai asupra dreptului internațional, dar și asupra aspectului faptic al lucrurilor”, a punctat diplomatul.

SUA și aliații din NATO: Marea Britanie și Franța, au atacat în această dimineață Siria. Primele rachete NATO în Siria au fost lansate la ora 4.00 dimineața (ora Moldovei).

Anterior, Ministerul rus al Apărării a anunțat că armata SUA, Marii Britanii și Franței a lansat, mai mult de 100 de rachete de croazieră și rachete "aer-sol" pe teritoriul Siriei. Potrivit Ministerului rus al Apărării, atacul NATO a fost efectuat asupra infrastructurii militare și civile de pe teritoriul Siriei. Majoritatea rachetelor au fost doborâte de sistemul sirian de apărare aeriană.

Președintele rus, Vladimir Putin, a calificat atacul cu rachete asupra Siriei drept act de agresiune împotriva unui stat suveran.

427
Tagurile:
reactie, sanctiuni, OSCE, Alexandr Lukașevici, Siria, Rusia, SUA
Тема:
Atac american cu rachete în Siria (21)
Tematic
Expert: Nu există dovezi ale folosirii armelor chimice în Siria
Năstase: Lecție de înaltă diplomație și atitudine în conflictul din Siria
Adrian Severin: Atacul din Siria demonstrează că dreptul internațional nu mai funcționează


Загрузка...