Vasili Nebenzia

ONU: Rusia cheamă SUA nu se implice într-o aventură militară în Siria

162
(reînnoit 17:56 11.04.2018)
Moscova a avertizat în legătură cu o eventuală lovitură americană împotriva regimului de la Damasc.

CHIȘINĂU, 11 apr — Sputnik. Rusia speră că Washingtonul va schimba macazul și nu va lansa o acțiune de forță în Siria, a declarat reprezentantul Federației Ruse la ONU, Vasili Nebenzya, citat de RIA Novosti.

”Dacă ați decis să porniți o aventură militară ilegală, sperăm, sperăm că totuși vă veți răzgăndi. Răspunderea pentru asta vă revine”, a spus diplomatul.

La ședința de marți a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite Rusia a blocat proiectul american de rezoluție cu privire la instituirea unui nou mecanism de investigare a atacurilor chimice în Siria.

Anterior SUA nu au exclus că Damascul va fi ”pedepsit”, pentru o presupusă aplicare a armei chimice împotriva propriilor cetățeni, cu concursul câtorva țări occidentale.

Israelul acuză Siria de utilizare a armelor chimice>>>

”Purtăm tratative cu mai mulți parteneri, cu președintele Macron, prim-ministrul May, dar nu numai cu ei”, a declarat Sarah Sunders, secretarul de presă al liderului american. 

162
Tagurile:
consiliu de securitate, forta, actiuni, declaratie, diplomat, militar, ONU, Damasc, Washington, Siria, Moscova, Rusia, SUA
Tematic
Putin-Merkel: Despre Siria, Donbas și Nord Stream 2
Putin: Statul Islamic a fost învins în Siria
Siria: Insurgenții au lăsat în urma lor zeci de tone de arme chimice


Загрузка...