Preşedintele rus Vladimir Putin

Putin i-a felicitat pe creştinii ortodocşi cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti

71
(reînnoit 16:07 08.04.2018)
În mesajul său de felicitare, preşedintele rus Vladimir Putin a menţionat că marea sărbătoare a Învierii Domnului trezeşte credinţa, speranţa, dorinţa de a face bine şi a-i ajuta pe apropiaţi.

CHIŞINĂU, 8 apr — Sputnik. Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, le-a adresat creştinilor ortodocşi un mesaj de felicitare cu ocazia sărbătorii de Paşti.

„Marea sărbătoare a Paştelui, care reprezintă triumful vieţii, bunătăţii şi dragostei, are o semnificaţie morală enormă. Ea trezeşte credinţa, speranţa, dorinţa de a face bine şi a-i ajuta pe apropiaţi. Sărbătoarea îi uneşte pe oameni în jurul valorilor şi idealurilor nepieritoare. În aceste zile de primăvară, pline de sinceră bucurie, înţelegem şi mai clar cât de importante sunt pentru noi tradiţiile şi obiceiurile străbune", subliniază şeful statului într-un comunicat.

Putin i-a adresat de asemenea un mesaj de felicitare patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii Kirill, menţionând că sub conducerea sa Biserica Ordodixă consolidează şi dezvoltă tradiţiile spirituale şi culturale secular ale poporului, întreprinde activităţi sociale de mare importanţă şi face mult pentru educarea generaţiei în creştere, pentru menţinerea bunei înţelegeri în societate.

71
Tagurile:
Pasti, Invierea Domnului, crestini ortodocsi, felicitare, mesaj, Vladimir Putin, Rusia
Tematic
Ce facem în dimineața de Paști: Obiceiuri şi tradiţii
Paștele, așa cum este perceput de ruși
Cum a fost întâmpinată Sfânta Lumină la Chişinău: Momentele marcante ale ceremoniei


Загрузка...