Incendiul din mall-ul Winter Cherry din Kemerovo

Cauza izbucnirii incendiului din Kemerovo: Descoperirea făcută în sala de joc pentru copii

391
(reînnoit 15:30 03.04.2018)
Cea mai probabilă cauză a izbucnirii incendiului din Kemerovo ar putea fi un scurtcircuit provocat la cablurile de înaltă tensiune, instalate în sala de joc pentru copii cu încălcarea tuturor regulilor de securitate.

CHIȘINĂU, 3 apr — Sputnik. Prin tavanul sălii de joc pentru copii au fost instalate cablurile de înaltă tensiune, ceea ce reprezintă o încălcare gravă a regulilor de securitate, a declarat șeful Comitetului de Investigații al Rusiei, Aleksander Batrâkin, căruia i-a fost raportat acest lucru în timpul unei deplasări în Kemerovo, pe 31 martie, notează RT.

În urma aceastei vizite de lucru, șeful Comitetului de Investigații a publicat, pe 2 aprilie, o înregistrare video în care sunt dezvăluite anumite detalii ale anchetei. În special, se menționează că incendiul din mall a început anume în sala cu trambuline, pe unde treceau cablurile.

"Aici sunt cabluri de înaltă tensiune. Acestea tranzitau sala, cu încălcarea tuturor regulilor de securitate. Se presupune că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit", a declarat unul dintre membrii grupului de anchetă.

Ipoteza izbucnirii incendiului din cauza unui scurtcircuit a fost avansată și de un martor ocular — instructorul din zona de joc, Serghei Sochinski. În depozițiile sale, acesta a subliniat că flăcările au izbucnit în groapa de la baza trambulinei, care era umplută cu niște cuburi moi din spumă de cauciuc.

"Incendiul a izbucnit brusc: focul a pornit din mijlocul acestor cuburi și s-a răspândit imediat", a declarat Sochinski la audierile din instanța de judecată.

Majoritatea oamenilor au decedat din cauza intoxicării cu fum

În afară de aceasta, grupul de anchetă a confirmat faptul că majoritatea oamenilor au decedat în urma intoxicării cu fum. În special, este vorba de cei care au rămas blocați în una din sălile de cinema.

„Aceștia nu au putut ieși. La această ușă (a cinematografului) se afla cea mai mare parte a celor decedați. Nu este clar de ce nimănui nu i-a trecut prin minte să intre în acea ușă", a spus unul din anchetatori.

Anchetatorii au mai comunicat că maturii și copii care priveau desene animate în cinematograf au astupat toate crăpăturile pentru a evita pătrunderea fumului și așteptau intervenția salvatorilor. Anume astfel de măsuri sunt recomandate în caz de incendiu. Cu toate acestea, salvatorii au intervenit prea târziu.

Același lucru l-a relatat și un bărbat care se afla în acel cinematograf, dar a încercat să iasă pentru a chema salvatorii. Potrivit lui, după ce fumul a început să se răspândească în tot mall-ul, spectatorii s-au încuiat în sală.

"Pentru ca fumul să nu pătrundă din hol în sală, am încuiat ușile și am astupat crăpăturile cu haine și cârpe", a declarat acesta pentru RIA Novosti.

Peskov, despre țările care au fost sursa de fake news despre Kemerovo>>>

Bărbatul a lăsat în sală două fiice și a plecat după ajutoare, însă a leșinat în timp ce încerca să iasă. În cel din urmă, el a fost evacuat din mall.

391
Tagurile:
tensiune inalta, sala de jocuri, mall-ul "Winter Cherry", cauza izbucnirii incendiului, incalcare, Cablu electric, reguli, securitate, Kemerovo, Federatia Rusa
Tematic
Oamenii din întreaga lume au cinstit memoria victimelor incendiului din Kemerovo
Copii în incendiu: „Spune-i mamei că am iubit-o." Texte sfâşietoare. Noi detalii


Загрузка...