Ministerul rus de Externe

Ultima Oră: Rusia expulzează trei diplomați moldoveni și unul din România

663
(reînnoit 17:22 30.03.2018)
Rusia a declarat personae non gratae trei diplomați moldoveni și unul din România

CHIȘINĂU, 30 mart — Sputnik. Ministerul rus de Externe a anunțat expulzarea a trei diplomați moldoveni și a unuia din România în urma acțiunilor întreprinse de acestea legate de cazul Skripal.

”Rusia i-a declarat personae non gratae trei diplomați moldoveni și a unuia din România ca rezultat al acțiunilor întreprinse de aceste state în cazul Skripal”, anunțăe RIA Novosti.

Anterior un reprezentant al Ambasadei Moldovei la Moscova a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse. Tot astăzi, la Ministerul rus de Externe, a fost convocat și ambasadorul României la Moscova, fiindu-i înmânată o notă de protest în legătură cu expulzarea unui diplomat rus de la București.

Ministerul Afacerilor Externe a convocat astăzi șefii misiunilor diplomatice acreditate în Federația Rusă, care reprezintă statele ce s-au solidarizat cu Marea Britanie în cazul Skripal și au întreprins acțiuni neprietenești la adresa Rusiei, anunță MAE într-un comunicat.

Rusia declară indezirabili 60 de diplomați americani, aceștia urmând să părăsească țara până la 5 aprilie. Măsura vine ca răspuns la acțiunea întreprinsă de administrația SUA.

663
Tagurile:
cazul Skripal, expulzarea diplomaților, Romania, Rusia
Тема:
”Cazul Skripal” – război diplomatic împotriva Rusiei (26)
Tematic
Suspiciunile Moscovei: Cazul „Skripal”, orchestrat de serviciile britanice
Cazul Skripal - necesar Marii Britanii pentru revenirea la Uniunea Europeană?
Reacția Ambasadei Ruse la București în cazul Skripal: Este o nebunie politică colectivă


Загрузка...