Ministerul de Externe FR

Diplomat moldovean la Moscova, convocat la Ministerul rus de Externe

281
(reînnoit 15:22 30.03.2018)
Autoritățile ruse pregătesc măsuri de răspuns în legătură cu expulzarea diplomaților săi. Reprezentantul Ambasadei Moldovei la Moscova, convocat la Ministerul rus de Externe.

CHIȘINĂU, 30 mart — Sputnik. Un reprezentant al Ambasadei Moldovei la Moscova a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse.

Aceasta vine ca răspuns la expulzarea a trei diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova.

Moldova expulzează trei diplomați ruși>>>

Tot astăzi, la Ministerul rus de Externe, a fost convocat și ambasadorul României la Moscova, fiindu-i înmânată o notă de protest în legătură cu expulzarea unui diplomat rus de la București.

Ministerul Afacerilor Externe a convocat astăzi șefii misiunilor diplomatice acreditate în Federația Rusă, care reprezintă statele ce s-au solidarizat cu Marea Britanie în cazul Skripal și au întreprins acțiuni neprietenești la adresa Rusiei, anunță MAE într-un comunicat.

Rusia declară indezirabili 60 de diplomați americani, aceștia urmând să părăsească țara până la 5 aprilie. Măsura vine ca răspuns la acțiunea întreprinsă de administrația SUA.

"Pornind de la principiul reciprocității, în calitate de măsură de răspuns, 58 de angajați ai ambasadei SUA și 2 reprezentanți ai Consulatului general din Ekaterinburg sunt declarați persona non grata", a anunțat diplomația rusă într-un comunicat.

En direct: des représentants occidentaux convoqués par la diplomatie russe

Опубликовано RT France 30 марта 2018 г.
281
Tagurile:
diplomati, ambasada, reprezentant, convocare, expulzare, Ambasada Molodovei in FR, Ministerul rus de Externe, Federatia Rusa, Moscova
Тема:
”Cazul Skripal” – război diplomatic împotriva Rusiei (26)
Tematic
Rusia expulzează 60 de diplomați americani și închide Consulatul din Sankt Petersburg
Gaiciuc: Rusia ar putea expulza trei diplomați moldoveni
Austria și Slovenia refuză să expulzeze diplomați ruși


Загрузка...