Președintele rus Vladimir Putin la Kemerovo

Vladimir Putin a ajuns în Kemerovo, orașul în care incendiul a luat 64 de vieți

192
(reînnoit 09:36 27.03.2018)
Președintele rus Vladimir Putin a sosit la Kemerovo, orașul siberian care deplânge victimele tragediei de duminică. Incendiul care a izbucnit într-un mall a provocat moartea a cel puțin 64 de persoane, inclusiv un număr mare de copii.

CHIȘINĂU, 27 mart — Sputnik. Aproximativ 50 de persoane au fost rănite sau au avut de suferit în urma inhalării fumului toxic, situația fiind agravată de încălcările comise la construcția și gestionarea clădirii. Anchetatorii au descoperit că ieșirile de urgență au fost blocate, împiedicând evacuarea oamenilor din mall, iar un gardian este suspectat de faptul că a deconectat sistemul de alarmă al clădirii. Cel puțin patru persoane au fost arestate în urma cu tragediei.

Președintele rus Vladimir Putin s-a deplasat la locul tragediei din Kemerovo și a depus flori la memorialul improvizat unde oamenii localnicii continuă să aducă jucării, flori și fotografii ale celor decedați. De asemenea, președintele așteaptă să primească rapoarte de la serviciile locale de urgență și de la administrația regională.

Vorbind la o conferință de la Kemerovo, Putin a spus că neglijența și nepăsarea au dus la tragedie.

"Ce se întâmplă, nu este vorba de război sau de o explozie neașteptată a gazului metan într-o mină. Oamenii, copiii au venit acolo să se odihnească. Vorbim despre demografie și pierdem atât de mulți oameni din cauza neglijenței criminală, a nepăsării", a spus Putin.

Президент Владимир Путин посетил пострадавших в больнице.
© Sputnik / Алексей Дружинин
Vladimir Putin la spitalul unde sunt tratate persoanele care au avut de suferit în urma incendiului din Kemerovo

Marți dimineață, sute de persoane s-au adunat la sediul administrației regionale Kemerovo. Ei scandau "adevărul, adevărul" şi au cerut ca cei responsabili pentru măsurile de securitate antiincendiară la mall să fie pedepsiți pentru neglijența care a dus la pierderea a zeci de vieți omenești.

192
Tagurile:
neglijenta, mall, Kemerovo, memorial, Putin, incendiu, Rusia
Тема:
Incendiu devastator în Kemerovo - zeci de oameni și-au pierdut viața (10)
Tematic
Incendiul de la Mall-ul din Kemerovo, Rusia: Imagini video de la locul tragediei
Incendiu devastator la un Mall din Rusia. Numărul morţilor s-a ridicat la 53


Загрузка...