Colectarea semnăturilor pentru susținerea candidaturii lui Vladimir Putin

Rusia va deschide în Moldova secții electorale suplimentare pentru alegerile prezidențiale

112
(reînnoit 18:09 16.02.2018)
Federația Rusă va deschide în Moldova secții electorale suplimentare pentru alegerile prezidențiale, dar și în Israel și Abhazia.

CHIȘINĂU, 16 feb — Sputnik. La Comisia Electorală Centrală a avut loc o consfătuire cu reprezentanții instituțiilor diplomatice ruse responsabili de organizarea alegerilor prezidențiale din Rusia. Este vorba de secțiile de votare din țările CSI, Țările Baltice, Abhazia, Osetia de Sud, Israel, precum și țările scandinave — Finlanda, Suedia, Norvegia.

Membrul CEC din Rusia Vasili Lihaciov a declarat că se preconizează să fie deschise secții de votare suplimentare în Abhazia, Israel și Republica Moldova.

„Au apărut anumite probleme, este curios că au fost abordate aceste probleme și, pe parcurs, au și fost rezolvate; în special, a fost pusă problema ce ține de necesitatea deschiderii secțiilor suplimentare în Abhazia, Israel și Moldova. S-a spus că aceste probleme pot fi soluționate și, în decurs de două zile, cel târziu până luni, vor fi aprobate deciziile juridice corespunzătoare", a spus Lihaciov, citat de RIA Novosti.

Potrivit celor mai recente date, până la momentul de față, au fost create 385 de secții de votare în 144 de țări ale lumii, unde vor putea vota cetățenii ruși care locuiesc peste hotare sau care se vor afla peste hotare în ziua alegerilor președintelui Rusiei pe 18 martie. Până acum, în Moldova au fost create 27 de secții de votare, în Abhazia — 16, iar în Israel — 13.

Președintele CEC din Rusia, Ella Pamfilova, nu exclude faptul că numărul secțiilor de votare din străinătate ar putea crește, susținând că, în total, ar putea fi circa 400 de secții.

Aceste secții de votare sunt create, de regulă, în baza reprezentanțelor diplomatice sau a instituțiilor consulare ale Federației Ruse peste hotare. Conform planului calendaristic al campaniei electorale, în cazuri excepționale, secțiile electorale din afara Federației Ruse pot fi create cel târziu până pe 12 martie.

Alegerile prezidențiale din Rusia vor avea loc de 18 martie. Campania electorală a demarat oficial pe data de 18 decembrie 2017.

112
Tagurile:
secții de votare, suplimentare, alegeri prezidenţiale, Alegeri prezidențiale în Rusia, CEC a Federației Ruse, Vasili Lihaciov, Ella Pamfilova, Rusia
Vladimir Putin și Joe Biden

Putin și Biden și-au dat mâna

100
(reînnoit 14:42 16.06.2021)
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, s-a întâlnit acum câteva minute cu omologul său american, Joe Biden, la Geneva.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Președinții Rusiei, Statelor Unite și Elveției, Vladimir Putin, Joe Biden și Guy Parmelin, au făcut o fotografie comună înainte de începerea summitului ruso-american de la Geneva. Cei trei au respectat distanța socială.

Tot atunci putin i-a mulțumit lui Biden pentru inițiativa de a se întâlni.

La rândul lui, Biden i-a spus lui Putin că întâlnirea tet-a-tet este necesară.

Ceremonia de fotografiere a avut loc pe veranda din fața intrării principale în Vila La Grange, unde are loc prima întâlnire a lui Putin și Biden. Liderii au fost fotografiați și apoi s-au retras pentru a negocia într-un format restrâns.

La Villa La Grange din Geneva are loc primul summit dintre Putin și Biden. Acesta început în jurul orei 14:00, ora Moscovei, și se va desfășura în trei părți: o întrevedere în format restrâns și două în format extins, cu pauze de cafea. Prima implică participarea ministrului Afacerilor Externe Serghei Lavrov și a secretarului de stat Anthony Blinken, precum și a traducătorilor.

Pe lângă Lavrov, din delegația rusă fac parte consilierul președintelui Iurii Ușakov, purtătorul de cuvânt al șefului statului Dmitri Peskov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite Anatoli Antonov, șeful Statului Major General Valeri Gherasimov și viceministrul Afacerilor Externe Serghei Reabkov. De asemenea, au fost invitați: șeful adjunct al administrației prezidențiale Dmitri Kozak și reprezentantul special al președintelui pentru Siria Aleksandr Lavrentiev.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

100


Загрузка...
Imagine din arhivă

LIVE - Avionul lui Putin a aterizat la Geneva, unde se va întâlni cu Biden

72
(reînnoit 14:26 16.06.2021)
Avionul prezidențial al lui Vladimir Putin a aterizat la Geneva, Elveția, acolo unde este programat summitul cu omologul său american, Joe Biden.

CHIȘINĂU, 16 iun - Sputnik. Avionul prezidențial al lui Vladimir Putin a aterizat la Geneva, unde este programată întâlnirea cu omologul său american, Joe Biden.

Înainte de asta, nava aeriană a lui Vladimir Putin a fost întâmpinată de două avioane militare americane în spațiul aerian al României, în calea sa spre Geneva.

Două nave ale delegației rusești Il-96-300 au decolat din Soci, urmând să ajungă la Geneva pentru summitul Putin-Biden.

Din delegația rusă fac parte consilierul prezidențial Iuri Ușakov, ministrul de externe Sergei Lavrov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov, ambasadorul Federației Ruse în SUA Anatoli Antonov, șeful Statului Major General al Forțelor Armate al Federației Ruse Valeri Gerasimov și viceministrul de externe Serghei Ryabkov.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

72
Tagurile:
Geneva, Joe Biden, Vladimir Putin, avion
Tematic
Ce așteptări are Kremlinul de la întâlnirea dintre Putin și Biden


Загрузка...
Vila La Grange unde are loc întâlnirea dintre Putin și Biden

Presa a aflat cine va participa la întâlnirea în format extins a summitului de la Geneva

0
(reînnoit 14:54 16.06.2021)
SNN a aflat componența participanților din partea americană la întâlnirea în format extins din cadrul summitului președinților Rusie și SUA la Geneva.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. CNN a anunțat cine va participa la reuniunea extinsă din partea americană, la summitul președinților Risiei și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden.

Vladimir Putin și Joe Biden
© AP Photo / Alexander Zemlianichenko

Astfel, potrivit postului TV, printre participanți vor fi secretarul de stat Anthony Blinken, secretarul de stat adjunct pentru afaceri politice Victoria Nuland, ambasadorul SUA în Rusia John Sullivan, directorul principal pentru Rusia al Consiliul Național de Securitate Eric Green și consilierul președintelui pentru Securitatea națională Jake Sullivan.

După cum a subliniat CNN, Biden se pregătește intens pentru summit de câteva săptămâni.

Se știe că din delegația rusă fac parte consilierul președintelui Iurii Ușakov, ministrului Afacerilor Externe Serghei Lavrov, purtătorul de cuvânt al șefului statului Dmitri Peskov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite Anatoli Antonov, șeful Statului Major General Valeri Gherasimov și viceministrul Afacerilor Externe Serghei Reabkov. De asemenea, au fost invitați: șeful adjunct al administrației prezidențiale Dmitri Kozak și reprezentantul special al președintelui pentru Siria Aleksandr Lavrentiev.

Întâlnirea liderilor Rusiei și SUA are loc astăzi, la Villa La Grange de la Geneva.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Biden, Putin, summit
Tematic
LIVE - Avionul lui Putin a aterizat la Geneva, unde se va întâlni cu Biden
Pompeo a criticat refuzul lui Biden de a avea o conferința de presă comună cu Putin


Загрузка...