Israel - Ierusalim

Nici Rusia, nici SUA nu pot rezolva conflictul israeliano-palestinian

164
(reînnoit 13:49 21.12.2017)
Federația Rusă și-a explicat poziția în contextul animozităților legate de declararea Ierusalimului drept capitală a statului evreu

CHIȘINĂU, 21 dec — Sputnik. Rusia insistă asupra excluderii oricăror măsuri de natură să ducă la amplificarea tensiunilor dintre Israel și Palestina.

„Rusia nu poate rezolva acest conflict. Nici Rusia, nici Statele Unite nu pot. Însă Rusia poate ajuta la soluționarea acestui conflict prin continuarea politicii sale bine cunoscute, atât prin contacte bilaterale cu Israelul și Palestina, cât și în cadrul unor formate multilaterale", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov.

El a precizat că președintele rus Vladimir Putin nu are programată nicio întâlnire bilaterală cu liderii israelieni și palestinieni până la sfârșitul anului.

Detaliile oferite de Peskov au venit la două zile după ce ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova îndeamnă părțile să înceapă discuții directe, pentru a găsi o soluție „acceptabilă pentru toți și bazată pe deciziile ONU". Această poziție a fost reiterată de reprezentantul Rusiei la ONU, care a accentuat că Moscova este gata să devină un „mediator onest" al reglementării israeliano-palestiniene.

Conflictul s-a intensificat de curând din cauza controversatei mișcări a SUA de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului, anunțată de Donald Trump pe 6 decembrie curent. Decizia a declanșat o revoltă publică și proteste masive ale musulmanilor din întreaga lume.

Comunitatea internațională nu recunoaște anexarea Ierusalimului de Est de către Israel și consideră că statutul orașului constituie una dintre problemele esențiale ale conflictului din Orientul Mijlociu, care ar trebui rezolvată în baza unui acord cu palestinienii.

164
Tagurile:
Conflict, Palestina, Kremlin, Washington, Israel, Palestina, Israel
Tematic
Decizia lui Trump a revoltat întreaga lume: Reacții ferme la Londra și Berlin

Ponderea imigranților în 2021: Cote pentru angajarea străinilor în Rusia

23
(reînnoit 16:10 24.11.2020)
Guvernul rus a aprobat o listă a sectoarelor din economie și a ponderii maxime a forței de muncă străine în acestea. Modificările sunt nesemnificative, dar în unele industrii cotele au fost limitate.
Cota de imigranți

Potrivit documentului aprobat de Guvernul Rusiei, cele mai accesibile domenii pentru angajarea imigranților rămân a fi construcțiile (până la 80%), serviciile de locuințe și utilități și sectorul serviciilor - până la 70% din funcțiile statelor de personal. Până la jumătate din personal poate fi angajat în legumicultură, silvicultură și prelucrarea lemnului. Pentru toate aceste categorii, situația nu s-a schimbat în conformitate cu cerințele pentru anul curent, informează Sputnik Uzbekistan.

Criteriile de selectare a angajaților în domeniile transportului de pasageri și mărfuri au devenit mai stricte: în loc de o cotă de 26% pentru 2020, în 2021 ponderea străinilor nu poate depăși 24%. La fel ca înainte, cetățenilor altor state li se interzice să lucreze în domeniul comerțului cu amănuntul și cel privat (cu excepția vânzării de alcool și tutun) și să vândă medicamente.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

23
Tagurile:
Imigranți, Forța de muncă, Rusia
Tematic
Pe surse: Rusia ar putea introduce o aplicație mobilă specială pentru imigranți


Загрузка...

Un crucișător american a încălcat frontiera rusă

104
(reînnoit 10:53 24.11.2020)
Nava antisubmarin din Flota Oceanului Pacific a Federației Ruse "Admiral Vinogradov" a oprit un crucișător al flotei maritime Militare a Statelor Unite ale Americii care a încălcat frontiera maritimă rusă, a anunțat Ministerul Apărării de la Moscova.

CHIȘINĂU, 24 nov - Sputnik. "Nava antisubmarin de mare tonaj din Flota Oceanului Pacific a Federației Ruse "Admiral Vinogradov" a oprit încălcarea frontierei de stat de către distrugătorul SUA "John S. McCain" în golful Petru cel Mare", afirmă Ministerul rus al Apărării în comunicatul său de presă, care este citat de RIA Novosti.

Rușii mai precizează că crucișătorul american a intrat în apele teritoriale ale Federației Ruse pe o distanță de doi kilometri.

Американский эсминец Джон С. Маккейн
© REUTERS
Distrugătorul SUA "John S. McCain"

„Amiralul Vinogradov, o mare navă antisubmarin a Flotei Pacificului, care urmărea în mod direct distrugătorul american, a avertizat nava străină prin canalul internațional de comunicare cu privire la inadmisibilitatea unor astfel de acțiuni și posibilitatea de a folosi o manevră pentru a alunga intrusul din apele teritoriale”, mai afirmă militarii ruși în comunicatul de presă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

104
Tagurile:
SUA, Rusia, operații antisubmarin, Crucișător


Загрузка...
Nicolae Ciobanu

Preot ortodox, despre cimitirile din Moldova: Este dureros ...

0
(reînnoit 17:34 24.11.2020)
Cazurile de vandalism în cimitirele din Republica Moldova sunt întâlnite tot mai frecvent. Autoritățile își propun să înăsprească sancțiunile pentru profanarea mormintelor. Iată ce părere au preoții ortodocși cu referire la acest subiect.
Preot ortodox, despre cimitirile din Moldova: Este dureros ...

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", părintele Nicolae Ciobanu, parohul Bisericii „Arhanghelul Mihail din satul Cruglic, raionul Criuleni, și-a exprimat îngrijorarea față de felul în care au ajuns cimitirele din țara noastră din cauza actelor de vandalism ce continuă să persiste.

"Cimitirul este locul de odihnă a părinților și strămoșilor noștri. Profanarea este atunci când batjocorim mormintele, lăsăm mesaje urâte. Chiar și faptul că lăsăm mormintele neîngrijite ar putea fi considerat un păcat, după părerea mea. Cimitirele au ajuns într-un dezastru total – un lucru foarte dureros și neplăcut", a declarat pentru Sputnik preotul ortodox.

Mai mult, Nicolae Ciobanu susține că amenzile pentru cei care comit acte de vandalism în cimitire trebuie să fie cât mai aspre. Totodată, părintele a venit cu un mesaj către întreaga societate: "aveți grijă de morminte nu doar în ajunul Paștelui Blajinilor, ci pe parcursul întregului an. Amintiți-vă și rugați-vă pentru cei adormiți în fiecare zi".

De menționat este că Comisia Juridică, Numiri și Imunități va propune plenului Parlamentului un proiect de modificarea a Codului Penal și Codului Contravențional, care se referă la actele de vandalism și profanare a mormintelor, iar făptașii ar putea să stea și după gratii pentru comiterea acestei infracțiuni.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
profanarea mormintelor, morminte, profanare, vandalism, cimitire


Загрузка...