Președintele Rusiei, Vladimir Putin

Putin: Rusia va continua contribuie la soluționarea problemei Transnistriei

104
(reînnoit 09:54 06.10.2017)
Ultima rundă a negocierilor în acest format, după o întrerupere de doi ani, a avut loc la începutul lunii iunie 2016, la Berlin și s-a încheiat cu semnarea unui protocol

CHIȘINĂU, 4 oct — Sputnik. Rusia va continua să contribuie la soluționarea problemei Transnistriei, a declarat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, comunică RIA Novosti.

„Vom contribui în continuare la soluționarea politică a problemei Transnistriei", a spus Putin în cadrul ceremoniei de primire a scrisorilor de acreditare din partea noilor ambasadori ai 20 de țări.

În procesul de negocieri privind reglementarea diferendului transnistrean în formatul „5+2" participă Chișinăul și Tiraspolul ca părți în conflict, Rusia, Ucraina. OSCE — în calitate de mediatori, Uniunea Europeană și SUA — în calitate de observatori. Ultima rundă a negocierilor în acest format, după o întrerupere de doi ani, a avut loc la începutul lunii iunie 2016, la Berlin și s-a încheiat cu semnarea unui protocol.

104
Tagurile:
formatul „5+2", rundă de negocieri, soluționarea problemei, OSCE, Uniunea Europeană, Vladimir Putin, Transnistria, Rusia
Tematic
Rusia intenționează să acorde ajutor Transnistriei
ONU amână discutarea chestiunii privind retragerea trupelor din Transnistria


Загрузка...