Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin

Întrevederea Putin - Macron: Ce vor discuta cei doi președinți

43
(reînnoit 18:47 29.05.2017)
Cei doi lideri vor face cunoștință și vor comunica la nivel informal în timp ce vor vizita expoziția consacrată împlinirii a 300 de ani de la vizita monarhului rus Petru I în Franța.

CHIȘINĂU, 29 mai — Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și președintele Franței, Emmanuel Macron, vor purta negocieri la Versailles, în cadrul cărora vor discuta despre relațiile bilaterale, reglementarea conflictelor din Ucraina și Siria, precum și despre alte probleme internaționale, relatează RIA Novosti.

Potrivit lui Iuri Ușakov, consilierul președintelui Rusiei, Putin pleacă la Paris la invitația lui Macron.

Vizitarea expoziției în scopul comunicării informale

La Versailles se deschide expoziția pregătită de Ermitajul de Stat și dedicată împlinirii a 300 de ani de la prima vizită în Franța a țarului rus Petru I. Expoziția va fi vizitată de liderii celor două țări, menționează Sputnik Lituania.

După întrevederea informală dintre Putin și Macron, este preconizată o întâlnire într-un cerc mai larg care va fi urmată de o conferință de presă.

Ușakov a declarat că nu vor fi semnate niciun fel de documente la încheierea vizitei.

„Aceasta este prima vizită, iar președinții doresc anume să facă cunoștință, să se cunoască mai bine și să convină asupra următoarelor contacte în cadrul cărora, neapărat, vor fi și semnate și acorduri, și alte documente", a spus Ușakov.

După întrevedere, Putin va vizita Centrul Spiritual din Paris care a fost inaugurat în data de 19 decembrie 2016. „Din motive cunoscute", președintele Rusiei nu a participat la acea ceremonie.

Vizita lui Putin în Franța are loc pe fundalul summitului G-7 care s-a încheiat recent în Italia.  

Problemele legate de Siria și terorism

Potrivit lui Ușakov, președinții Putin și Macron vor discuta despre Siria și combaterea în comun a terorismului.

După atacurile teroriste din noiembrie 2015, de la Paris, în care și-au pierdut viața 130 de persoane, iar peste 350 au fost rănite, Francois Holland, președintele Franței la acea vreme, a întreprins o vizită la Moscova. Ca urmare, s-a ajuns la un acord important cu privire la coordonarea eforturilor și a acțiunilor militare ale celor două țări.

Acest acord nu a fost realizat, însă nu din vina Rusiei, a punctat Ușakov, adăugând că Franța este una dintre țările care manifestă una dintre cele mai dure atitudini față de regimul președintelui sirian Bashar al-Assad.

Ușakov a anunțat că Putin și Macron vor discuta totodată despre colaborarea Rusiei cu Uniunea Europeană și despre opiniile noului președinte francez referitor la viitorul UE.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

43
Tagurile:
relații bilaterale, expoziție, lider, președinte, colaborare, întrevedere, vizită, Uniunea Europeana, Emmanuel Macron, Vladimir Putin, Franța, Rusia
Tematic
Victoria lui Macron: primul pas spre Frexit!


Загрузка...