Cătușe

La Sankt Petersburg au fost reținute șase persoane suspectate de terorism

26
(reînnoit 17:33 05.04.2017)
Miercuri organele de drept au efectuat percheziții și au reținut șase persoane suspectate de susținerea activității teroriste.

CHIȘINĂU, 5 apr — Sputnik. Șase persoane, originare din țările Asiei Mijlocie, au fost reținute de către oamenii legii din Federația Rusă. Cei șase sunt suspectați de implicare în activități teroriste, au comunicat responsabili din cadrul Comitetului de Anchetă al Rusiei.

Conform anchetei, începând cu luna noiembrie 2015, suspecții au recrutat în raza orașului Sankt Petersburg preponderent persoane originare din țările din Asia Mijlocie pentru comiterea infracțiunilor cu caracter terorist. Aceștia au fost implicați în activitatea organizațiilor teroriste „Djebhat an-Nusra„ și „Stat Islamic", care sunt interzise în Rusia.

Angajații Comitetului au explicat că suspecții „se străduiau să atragă persoanele recrutate în activitatea unor formațiuni armate ilegale, inclusiv pe teritoriul țărilor străine".

Oamenii legii efectuează percheziții la domiciliile celor reținuți. Ei au anunțat că depistat literatură islamistă cu caracter extremist, precum și obiecte și documente care prezintă interes pentru cercetările în cadrul dosarului penal.

„Comitetul de Anchetă al Federației Ruse verifică minuțios toate legăturile și contactele persoanelor reținute. Însă trebuie de menționat din start că, la momentul de față, ancheta nu dispune de informații clare dacă aceste persoane au avut contacte sau l-au cunoscut personal pe autorul atentatului din metroul din Sankt Petersburg", precizează responsabilii din cadrul Comitetului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

26
Tagurile:
metrou, reținuți, atac terorist, Rusia
Тема:
Explozie la metroul din Sankt Petersburg (13)
Tematic
Lumânări aprinse și flori la metroul din Sankt Petersburg
Vladimir Putin

Sondaj: Câți cetățeni ruși au încredere în Vladimir Putin

199
(reînnoit 22:03 04.12.2020)
Fundația ”Opinia Publică” (FOM) a publicat datele unui sondaj realizat recent, care arată gradul de încredere al cetățenilor ruși față de președintele Vladimir Putin.

CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Mai mult de jumătate dintre cetățenii ruși (60%) au încredere în președintele Vladimir Putin, potrivit unui sondaj realizat de Fundația ”Opinia Publică”.

Conform datelor sondajului, au spus că mai degrabă nu au încredere în el 30% dintre cei chestionați, alți 10% au considerat că este dificil să răspundă la întrebare.

Totodată, 63% dintre cetățeni consideră că Putin se descurcă mai degrabă bine în funcția pe care o ocupă. Punctul de vedere opus este împărțit de 24% dintre cei intervievați. Nu au putut să răspundă la întrebare 13%.

În perioada 27-29 noiembrie a fost realizat un sondaj telefonic în toată Rusia, în rândul a patru mii de respondenți cu vârsta de 18 ani și mai mult, prin metoda de eșantionare aleatorie a numerelor de telefon mobil și fix. Marja de eroarea nu depășește 1,9%.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

199
Tagurile:
sondaj, Putin
Tematic
Maia Sandu: Eu îmi doresc relații bune cu Rusia


Загрузка...
Dmitri Peskov

Ce spune Kremlinul despre trecerea SIS-ului în subordinea Parlamentului

576
(reînnoit 18:34 04.12.2020)
Jurnaliștii l-au întrebat pe purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, dacă președintele în exercițiu al Moldovei, Igor Dodon, și-a coordonat cumva acțiunile privind slăbirea împuternicirilor președintelui Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Rusia nu intervine în procesele politice din Moldova, aceasta este o problemă internă a acestei țări, a declarat secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov.

Parlamentul Moldovei a aprobat joi retragerea din subordinea președintelui a Serviciului de Informații și Securitate și transferarea acestuia sub controlul Parlamentului. Tot în prima lectură au fost aprobate proiectul de politică fiscală, un pachet de legi privind statutul special al autonomiei găgăuze, atribuirea limbii ruse a statutului de limbă de comunicare interetnică și ridicarea interdicției de difuzare a canalelor rusești de televiziune.

Votarea acestor chestiuni s-a desfășurat pe fundalul unui boicot al opoziției, care a blocat tribuna parlamentului. O serie de deputați din opoziție au declarat că vor contesta legile adoptate de Parlament la Curtea Constituțională.

"Tot ce se întâmplă în Moldova este treaba internă a acestei republici. Da, actualul președinte (Igor) Dodon a pierdut într-adevăr alegerile în fața Maiei Sandu, dar cu siguranță el nu renunță la lupta politică. Tot ce se întâmplă acolo în cadrul acestei lupte politice - aceasta este o treabă exclusiv internă a Moldovei. "

Acesta a fost răspunsul lui Peskov la întrebarea jurnaliștilor dacă președintele în exercițiu Igor Dodon și-a coordonat cumva acțiunile privind slăbirea împuternicirilor președintelui Moldovei.

El a adăugat că Rusia nu intervine în niciun fel și nu vrea să intervină în aceste chestiuni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

576
Tagurile:
Kremlin, Peskov
Tematic
Un deputat PAS a contestat la CC legea privind transferul SIS sub control parlamentar


Загрузка...