Vladimir Putin, președintele FR

Răspunsul lui Putin la expulzările diplomaţilor ruşi din SUA

279
Președintele rus a respins propunerea Ministerului de Externe de a expulza 35 de diplomați americani ca răspuns la acțiunea similară a Statelor Unite. El a mai spus că Barack Obama a acționat de această manieră pentru a provoca o reacție, dar Rusia nu va înghiți momeala.

CHIȘINĂU, 30 dec — Sputnik. Rusia îşi rezervă dreptul de a recurge la represalii, dar nu va coborî la nivelul diplomației iresponsabile, a declarat preşedintele Vladimir Putin cu referire la acţiunea lui Barack Obama de a-i expulza pe diplomaţii ruşi din SUA, relatează Sputniknews.ro.

Putin a mai precizat că acțiunile pe care le va întreprinde privind restabilirea relațiilor ruso-americane vor fi raportate la politicile pe care le va promova administrația președintelui Donald Trump. Preşedintele Federaţiei Ruse a menţionat că, spre deosebire de administrația Obama, Rusia nu va despărți diplomații străini de familiile lor în zilele dinainte de sărbători.

"Nu vom interzice familiilor și copiilor să-şi petreacă vacanţele de Anul Nou unde erau obişnuiţi s-o facă. Mai mult decât atât, invit copiii tuturor diplomaților americani cu acreditare în Rusia la festivitățile de Crăciun şi Anul Nou din Kremlin", a declarat preşedintele rus.

Putin subliniază că regretă gestul președintelui SUA, Barack Obama. Cu toate acestea, Vladimir Putin i-a trimis felicitări de Anul Nou președintelui american în exercițiu și familiei sale.

"Îl felicit pe preşedintele ales Donald Trump și întregul popor american!", a conchis şeful statului rus.

Anterior, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a sugerat că Rusia ar putea să răspundă la expulzarea celor 35 de diplomați ruși din SUA prin expulzarea a 35 de diplomați americani din Rusia. În mod similar, evacuarea personalului diplomatic rus din două case de vacanță din Statele Unite urma să fie succedată de evacuare similară a diplomaților americanilor din Rusia.

Preşedintele Obama a vizat diplomații ruși ca parte a sancțiunilor mai ample împotriva Rusiei. De asemenea, Obama a justificat aceste sancțiuni printr-o pretinsa ingerință a Moscovei în alegerile prezidențiale din noiembrie, în urma cărora Donald Trump a devenit stăpân la Casa Albă.

Moscova neagă categoric acuzațiile.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

279
Tagurile:
35 de diplomați, Diplomat, Putin, Rusia, Vladimir Putin, Federația Rusă, Rusia
Tematic
Turcia şi Rusia au căzut de acord pentru încetarea focului în Siria
Preşedintele SUA, Donald Trump, a angajat 370 de militari din Rusia pentru pază

Загрузка...