Sticle cu vin

Rusia și-ar putea deschide piața pentru vinurile moldovenești

72
(reînnoit 17:11 07.12.2016)
Ministerul Dezvoltării Economice examinează posibilitatea deschiderii pieței Rusiei pentru produsele moldovenești. Despre aceasta a comunicat viceministrul dezvoltării economice Oleg Fomicev.

CHIȘINĂU, 7 dec — Sputnik. Potrivit viceministrului Dezvoltării Economice Oleg Fomicev, revenirea vinurilor moldovenești pe piața din Rusia va crea concurență vinurilor rusești, comunică RIA Novosti.

”Orice marfă, atinci când ajunge pe piață, creează concurență. Vinurile moldovenești sunt aproximativ din aceeași categorie de prețuri cu vinurile rusești. Însă existența concurenței este întotdeauna un lucru bun", a spus Fomicev.

În septembrie 2013, Rospotrebnadzor a interzis importul producției vinicole moldovenești din cauza unor pretenții privind calitatea. În 2014, după ce Parlamentul Moldovei a ratificat Acordul de asociere cu UE, Rusia a impus restricții temporare la unele produse din Moldova, îngrijorată că prin Moldova ar putea ajunge mărfuri reexportate din UE.

Ministerul Dezvoltării Economice din Rusia a comunicat că deschiderea pieței FR pentru vinurile moldovenești rămâne a fi una dintre problemele principale în contextul interacțiunii moldo-ruse, care și-a găsit reflectare în documentele celei de-a 14-a reuniuni a comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică, desfășurată la finele lunii noiembrie.

Ministerul a subliniat că posibilitatea deschiderii peței FR pentru produsele moldovenești este examinată ca un factor pozitiv.

La sfârșitul lunii noiembrie s-a spus că anularea restricțiilor s-ar putea produce chiar în primul trimestru al anului viitor.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

72
Tagurile:
vinuri moldovenești, anulare, embargo, import, Rusia, Rusia
Tematic
Ziua naţională a vinului sau beţie naţională
Moldova va fi acționată în judecată pentru exportul vinului „Massandra" în China


Загрузка...