Carla’s Dreams

Urgant a cântat împreună cu băieţii de la Carla's Dreams

548
(reînnoit 19:48 03.09.2016)
Formaţia Carla's Dreams se află de câteva zilele în capitala Rusiei, unde a participat la mai multe emisiuni TV şi radio şi a lansat videoclipul la piesa în limba rusă „Треугольники" (Triunghiuri).

CHIŞINĂU, 3 sept — Spitnik. Vineri, 2 septembrie, Formația „Carla's Dreams" a fost invitatul special al emisiunea „Вечерний Ургант" de la postul rus de televiziune Первый Канал. Prezentatorul acesteia, showmanul Ivan Urgant, a declarat că piesa"Оп, Eroina" este fără îndoială hitul sezonului.

Ce-i drept, prezentatorul nu a comunicat cu membrii formaţiei, dar a promis să facă acest lucru într-o emisiune ulterioară, aceasta fiind prima din noul sezon.

Prezentându-i pe băieţii de la "Carla's Dreams", Showmanul a apreciat că piesa interpretată de aceştia este o adevărată bombă.

"Оп, Eroina"! Judecând după aplauzele din studio — este o bombă! Este hitul trupei din Moldova "Carla's Dreams"! Astăzi îi avem pentru prima dată în calitate de oaspeţi!", a spus Urgant.

Trupa pop-rosk din Moldova, Carla's Dreams, a participat recent la una dintre emisiunile postului de radio Energy din Rusia, unde a interpretat şi câteva compoziţii muzicale, inclusiv o piesă nouă în limba rusă — „Triunghiul" ("Треугольник").

Proiectul Carla's Dreams a fostnlansat în 2012 la Chişinău. Membrii formaţiei preferă anonimatul. Ei îşi interpretează piesele proprii în limbile română, rusă şi engleză. Pentru a-şi ascunde identitatea, în timpul concertelor aceştia poartă glugă, ochelari şi măşti pe faţă.

Potrivit solistului trupei, denumirea formaţiei reprezintă un acronim, sensul căruia va fi dezvăluit atunci când va veni timpul să închidă proiectul.

548
Tagurile:
invitat special, hit, Вечерний Ургант", "Оп, Eroina", Carla's Dreams, Moscova
Tematic
Concert Carla’s Dreams, cu scene de groază și la un pas de tragedie
Carla's Dreams se pregătește să-și încheie proiectul
Медицинский работник демонстрирует флакон с вакциной Sputnik V (Gam-COVID-Vac) во время вакцинации против коронавирусной болезни (COVID-19)

Comitet consultativ științific internațional pentru vaccinul Sputnik V

62
(reînnoit 07:32 19.01.2021)
Fondul rusesc de Investiții Directe (RDIF) și Centrul rusesc de Cercetare Gamaleia au anunțat luni înființarea unui comitet consultativ științific privind vaccinul Sputnik V, comitet care va include oameni de știință de top din nouă țări.

BUCUREŞTI, 19 ian – Sputnik. „Fondul de Investiții Directe din Rusia (RDIF, fondul suveran de avere al Rusiei) și Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie, numit după [omul de ştiinţă] N. F. Gamaleia (Centrul Gamaleia), anunță înfiinţarea unui Comitet consultativ științific internațional pentru vaccinul Sputnik V - primul vaccin înregistrat din lume împotriva coronavirusului”, a declarat RDIF într-un comunicat de presă, citat de Sputnik News.

Consiliul va include 16 oameni de știință din Argentina, Croația, Franța, Germania, India, Rusia, Suedia, Marea Britanie și SUA.

„RDIF și Centrul Gamaleia au inițiat înfiinţarea Comitetului consultativ științific internațional cu privire la vaccinul Sputnik V și crearea unei platforme internaționale unde dezvoltatorii de vaccinuri să poată face schimb de informații, opinii și expertiză cu colegii lor străini de frunte”, a declarat Kirill Dmitriev, CEO al fondului suveran de avere.

Sputnik V, dezvoltat de Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie „N. F. Gamaleia”, a fost înregistrat de Ministerul Sănătății din Rusia pe 11 august, devenind primul vaccin înregistrat împotriva COVID-19 din lume.

Vaccinul utilizează doi vectori diferiți pentru cele două injectări, oferind imunitate cu o durată mai mare decât în cazul vaccinurilor care utilizează același mecanism pentru ambele injectări.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

62
Tagurile:
Vaccinul Sputnik V, Vaccin


Загрузка...

Ce cantitate de vaccin rusesc Sputnik V a fost produsă în Rusia

61
(reînnoit 17:20 18.01.2021)
Ministrul rus al Industriei și Comerțul a anunțat ce cantitate de vaccin Sputnik V a fost produsă în Rusia până în prezent și câte doze urmează să fie produse în următoarele luni.

BUCUREȘTI, 18 ian – Sputnik. Până în momentul de față, Rusia a produs aproximativ 6,5 milioane de doze ale celor două componente ale vaccinului de coronavirus Sputnik V. În total, în ianuarie vor fi produse peste 7 milioane de doze, în februarie – 11 milioane, iar în martie 15 milioane, a declarat ministrul Industriei și Comerțului al Rusiei, Denis Manturov.

“În general, industria a ajuns la un ritm de producție mai înalt decât volumele anunțate anterior. În prezent au fost produse aproximativ 6,5 milioane de doze ale celor două componente Sputnik V. În ianuarie vom avea 7 milioane, în februarie – 11 milioane și în martie planificăm 15 milioane de doze”, a declarat Manturov în cadrul unui briefing susținut luni.

Totodată, el a abordat și problema echipamentului pentru producția vaccinurilor în Rusia. Așa, au fost încheiate acordul cu furnizori străini, iar pentru semnarea operative a contractelor au fost implicate reprezentanțele pentru comerț ale Rusiei în afara țării.

“Echipamentul a fost adus, montat. Acest lucru vizează și mijloacele, sorbenți speciali, alte componente necesare pentru producție. Ne ocupă activ și de substituirea importului în această sferă, pentru a ne asigura și în viitor, nu doar în cazul vaccinului, cu acele componente, care sunt necesare industriei noastre farmaceutice”, a declarat oficialul rus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

61
Tagurile:
Vaccinul Sputnik V, cantitatea, rusesc, vaccin


Загрузка...
Pro Moldova

Deputați din „Pro Moldova” au discutat astăzi cu socialiștii

27
(reînnoit 15:46 19.01.2021)
Deputați din fracțiunea „Pro Moldova” s-au întâlnit pe 19 ianuarie cu parlamentarii socialiști, la inițiativa acestora, pentru a discuta despre dizolvarea Parlamentului.

CHIȘINĂU, 19 ian – Sputnik. Un grup de deputați din „Pro Moldova” a avut marți, 19 ianuarie, „o întâlnire informală cu deputații din fracțiunea Partidului Socialiștilor, în cadrul căreia au discutat situația din țară și criza instituțională de după alegerile prezidențiale și demisia Guvernului Chicu”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

Menționăm că fracțiunea „Pro Moldova”, în frunte cu Andrian Candu, dispune de 6 mandate în Parlament.

La întâlnirea cu socialiștii (PSRM), din partea „Pro Moldova” au participat deputații Vladimir Cebotari, Vasile Bîtca și Angel Agachi.

„Părțile au făcut un schimb de păreri despre criza politică din țară și căile de rezolvare a acesteia”, se arată în comunicat.

Fracțiunea mai anunță că deputații „Pro Moldova” se află în „comunicare informală cu deputați din fracțiunile PAS, PPDA și PDM pentru identificarea unor soluții bune pentru situația dificilă creată în țară, dar și pentru revenirea la normalitate instituțională și funcțională a statului”.

Menționăm că PSRM, care deține cele mai multe mandate în Parlament (37 din totalul de 101) a inițiat începând de marți, 19 ianuarie, discuții cu fracțiunile parlamentare în privința dizolvării Parlamentului.

„Noi, în calitate de cea mai mare fracțiune în Parlament, ne asumăm acest lucru și chemăm la dialog pentru a face foaia de parcurs cum ajungem la anticipate. Vă amintiți cum strigau în decembrie – în martie alegeri anticipate. Acum ce spun? În iunie ar fi bine. Vom ajunge așa în septembrie sau în genere nu vom ajunge la alegeri anticipate. Noi vrem alegeri parlamentare anticipate. Haideți să discutăm”, a declarat Igor Dodon, liderul PSRM.

Igor Dodon a spus că singura soluție pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate este înaintarea de către președintele Maia Sandu a unui candidat la funcția de premier și nevotarea acestuia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

27
Tagurile:
socialiștii, Moldova
Tematic
PSRM inițiază discuții despre dizolvarea Parlamentului și cere explicații CC


Загрузка...