Rio-2016

Atleții ruși nu vor participa la Olimpiada de vară de la Rio

80
Judecata nu a ținut cont de cererea Comitetului Olimpic al FR și a celor 68 de atleți ruși față de IAAF, adoptând decizia respectivă în unanimitate.

CHIȘINĂU, 21 iul — Sputnik. Cererea Comitetului olimpic al FR și a celor 68 de atleți ruși față de IAAF a fost respinsă. Astfel, toți reprezentanții „sportului regal" nu vor fi admiși la Olimpiada de la Rio de Janeiro, se spune în comunicatul CAS, citat R-Sport.

În același comunicat se menționează că decizia Curții de Arbitraj Sportiv a fost unanimă.

Sportivii ruși pot contesta în decurs de 30 de zile decizia CAS de nu fi admiși la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro.

80
Tagurile:
participare interzisă, atleți ruși, olimpiada de vară, Curtea de Arbitraj Sportiv, Rusia
A Russian Air Force Tupolev Tu-214ON at Ramenskoye Airport

Rusia se retrage din acordul Cer Deschis

37
Federația Rusă anunță că lansează procedurile de retragere a țării din acordul Cer Deschis, din care s-au retras anul trecut SUA.

BUCUREȘTI, 15 ian – Sputnik. Rusia demarează procedurile interne pentru retragerea țării din Acordul Cer Deschis, declară Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei.

“În legătură cu lipsa unui progres în eliminarea barierelor pentru continuarea funcționării acordului în noi condiții, MAE al Rusiei a fost autorizat să anunțe despre demararea procedurilor interne pentru retragerea Federației Ruse din Acordul Cer Deschis. După încheierea acestor proceduri, nota respectivă va fi înaintată depozitarilor”, se spune în comentariile publicate pe site-ul MAE al Rusiei.

Acordul Cer Deschis a fost semnat în anul 1992 și a devenit una din măsurile pentru consolidarea încrederii în Europa după încheierea războiului rece. Acesta a intrat în vigoare în 2002 și permite statelor semnatare să colecteze reciproc în mod deschis informații despre forțele și evenimentele cu caracter militar. Acordul este semnat de 34 de țări.

La sfârșitul lunii mai, președintele SUA, Donald Trump, a declarat că Statele Unite se retrag din acord. Drept pretext pentru denunțarea acordului de către SUA au servit acuzațiile adresate Rusiei de încălcare a înțelegerii. În special, SUA acuză Moscova că profită de acordul Cer Deschis în calitate de un instrument de “constrângere militară”. Rusia a respins în mai multe rânduri acuzațiile SUA. În noaptea de 22 noiembrie a anului trecut, SUA au finalizat procedura de retragere din acord.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

37
Tagurile:
acord, retragere, Rusia
Tematic
Lavrov, despre situația din jurul Acordului Cer Deschis - detalii


Загрузка...
Rețele de socializare

MAE rus, despre blocarea lui Trump pe rețele de socializare: Ca o explozie nucleară

74
(reînnoit 22:37 14.01.2021)
Blocarea conturilor lui Donald Trump pe toate rețelele de socializare este asemenea unei explozii nucleare, consideră purtătoarea de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova.

CHIȘINĂU, 14 ian – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a comparat blocarea președintelui SUA, Donald Trump, pe rețele de socializare cu o „explozie nucleară” în spațiul virtual și a declarat că în acest fel a fost aplicată o lovitură valorilor democratice, proclamate de Occident.

Anterior, Twitter și Facebook au anunțat că suspendă pe o perioadă nedeterminată conturile lui Trump, pe care îl acuză de incitare la violență. Exemplul acestora a fost urmat și de alte platforme online.

“Recent, toate cele mai mari platforme americane au blocat conturile președintelui SUA. În acest sens, nu au avut nevoie de o decizie a unei instanțe de judecată, nici de opinia unei structuri de profil pentru etică. Pur și simplu, au deconectat conturile oficiale de la un auditoriu de milioane. Un astfel de atac la valorile occidentale au condamnat chiar și cei mai loiali parteneri ai SUA, care nu pot fi suspectați de simpatii față de Donald Trump”, a reamintit Zaharova pe contul său de Facebook.

Trump, după blocarea pe Twitter: „Nu vom fi reduşi la tăcere!”>>>

În opinia ei, “decizia platformelor online americane cu privire la blocarea șefului statului ar putea fi comparată cu o explozie nucleară în spațiul cibernetic: nu sunt grave atât distrugerile, cât urmările ei”.

“S-a aplicat o lovitură asupra valorilor democratice, declarate de comunitatea occidentală; printr-un astfel de gest au obținut niște argumente beton atât apologeții darknetului, cât și susținătorii unei cenzuri dure; a fost declanșată o recroire a pieței media și cea mai mare migrație digitală”, consideră ea.

În acest context, Zaharova i-a mai îndemnat o dată pe colegii săi americani ”să se ocupe de țara lor”, subliniind că ”îngrijorarea lor în legătură cu acțiunile Rusiei” nu înseamnă că problema constă anume în ea.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

74
Tagurile:
explozie, rețelele de socializare, Trump, blocare
Tematic
Care sunt șansele impeachmentului împotriva lui Trump


Загрузка...
frontiera cu Ucraina

Liber la călătorii! Ucraina a exclus Moldova din zona roșie

0
(reînnoit 15:47 15.01.2021)
Țara vecină a actualizat lista țărilor clasificate în zonele roșie și verde. Potrivit hotărârii de astăzi, cetățenii Republicii Moldova pot călători în Ucraina fără să mai fie nevoie să stea în carantină.

CHIȘINĂU, 15 ian - Sputnik. Ucraina a exclus Moldova de pe lista țărilor din „zona roșie”. Acest lucru este menționat într-un mesaj publicat vineri pe site-ul Ministerului Sănătății din țara vecină.

Украина обновила список стран с высоким эпидемиологическим риском – Молдова теперь в него не входит
Ucraina a exclus Moldova de pe lista țărilor din „zona roșie”

Republica Moldova a scos Ucraina din lista țărilor din „zona roșie” încă acum două săptămâni. Astăzi lista a fost actualizată, iar țara vecină a rămas în „zona verde”. Acest lucru înseamnă că moldovenii pot de acum încolo să călătorească în țara vecină fără să stea în carantină 14 zile și apoi alte 14 la întoarcerea în țară. 

Totuși, cei care doresc să clătorească trebuie să știe că din 8 ianuarie în Ucraina este lockdown, fiind introduse restricții dure de carantină - localurile sunt închise și este interzis comerțul cu majoritatea produselor, cu excepția celor alimentare. Restricțiile vor fi valabile până pe 24 ianuarie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
zona verde moldova, Moldova, Ucraina
Tematic
În Rusia va începe vaccinarea în masă împotriva COVID-19


Загрузка...