MAE al Rusiei

Moscova a reacţionat la modificările propuse la Codul Audiovizualului al RM

88
MAE și-a exprimat poziția oficială a autorităților ruse privind intențiile coaliției de guvernare din Moldova de a introduce modificări în legea ce reglementează transmisiunile de radio și televiziune pe teritoriul țării.

CHIȘINĂU, 12 iul — Sputnik. Moscova a calificat drept neprietenoasă inițiativa deputaților din Parlamentul Moldovei de a modifica Codul audiovizualului, prin care se propune limitarea emisiunilor informative difuzate în limba rusă. 

"Moscova a atras atenția asupra inițiativei deputaților din coaliția de guvernare din Parlamentul Republicii Moldova, orientată spre înăsprirea actualei legi cu privire la audiovizual. Probabil că modificările propuse pentru Codul audiovizualului au drept scop să strâmtoreze serios radiodifuzorii care emit în limba rusă, limbă de comunicare interetnică", se spune în comentariul Departamentului de informație și presă al MAE al FR.

"Mai subliniem că acest pas neprietenos se face pe fundalul înviorării dialogului politic moldo-rus. Moscova va urmări cu atenție cum va evolua situația privind această inițiativă, care are un caracter absolut conjunctural în ajunul apropiatelor alegeri prezidențiale din Moldova și va lua în considerare evoluția acestei probleme la stabilirea de mai departe a relațiilor moldo-ruse", se mai spune în comunicatul MAE al FR.

 

 

 

88
Tagurile:
audio-vizual, modivicarea, pas neprietenos, legea, RM, MAE al Rusiei, Moscova
Tematic
Deputat: în Moldova, limba rusă nu trece prin cea mai bună perioadă
De ce denumirile străzilor din Chișinău trebuie scrise și în limba rusă


Загрузка...