Sosirea secretarului de stat John Kerry la Moscova

Servieta lui Kerry: misterul a fost dezlegat

227
(reînnoit 15:42 29.03.2016)
Servieta roșie pe care o avea în mână secretarul de stat atunci când a coborât pe scara avionului sosit la Moscova, a devenit obiectul mai multor ipoteze și presupuneri pline de haz.

CHIȘINĂU, 29 mar — Sputnik. Secretul micului geamantan roșu al secretarului de stat John Kerry, cu care a venit acesta la negocierile de la Moscova, a fost dezvăluit de viceministrul MAE al FR, Serghei Reabkov.

Ministrul de Externe Serghei Lavrov şi secretarul de stat John Kerry
© Sputnik / Эдуард Песов

Kerry, care s-a aflat în vizită în capitala Rusiei între 23-24 martie, atunci când a sosit la Moscova, a coborât din avion cu o servietă în mână, care a atras atenția presei. În timpul negocierilor, Putin și Kerry au făcut un schimb de glume pe această temă: președintele rus a spus în glumă că în SUA nu are cine-l ajuta pe secretarul de stat să-și ducă geanta sau acesta a adus bani pentru "a negocia problemele principale". Kerry a menţionat la rândul său că aceasta este o surpriză și a presupus că conținutul îl va mira pe președintele rus. Dar după negocieri el nu a mai răspuns la întrebările jurnaliștilor despre conţinutul servietei, declarând că acest lucru va rămâne o taină.

"Acolo erau documente", a spus Reabkov.

Răspunzând la întrebarea dacă Putin a fost mirat, diplomatul a spus: "Nu știu cum a fost perceput acest lucru".

227
Tagurile:
servietă, Kerry, secret, Putin, Moscova
Tematic
Kerry: e necesar un dialog ruso-american la nivel de militari


Загрузка...