Бомбардировщик Су-24

Sondaj: rușii se pronunță împotriva contramandării sancțiunilor contra Turciei

61
(reînnoit 14:10 29.02.2016)
Respondenții au respins de asemenea și posibilitatea unui compromis, până când Ankara nu va găsi de cuviinţă să-şi ceară scuze pentru avionul SU-24 pe care l-a doborât.

CHIȘINĂU, 29 feb — Sputnik. Două treimi dintre cetăţenii ruși (63%) consideră că Moscova nu trebuie să anuleze sancțiunile împotriva Turciei. Acest fapt este relevat de datele sondajului efectuat de Centrul Rus pentru Cercetarea Opiniei Publice.

Relațiile dintre Rusia și Turcia trec printr-o criză după ce la 24 noiembrie 2015 avionul de vânătoare F-16 a doborât în Siria bombardierul rus SU-24. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a calificat incidentul drept "o lovitură în spate" din partea susținătorilor teroriștilor și a semnat un ordin privind măsurile de asigurare a securității naționale și a unor măsurilor economice speciale în raport cu Turcia.

"Rușii nu sunt gata deocamdată să-i ierte Turciei avionul SU-24 pe care l-a doborât. Două treimi dintre concetățenii noștri (63%) sunt convinși că Rusia nu trebuie să anuleze sancțiunile impuse anterior Turciei, iar trei sferturi (78%) sunt categoric împotriva oricărui compromis, până când autoritățile turce îşi vor prezenta scuzele oficiale pentru incidentul cu SU-24", se menționează în studiu.

Potrivit sociologilor, majoritatea respondenților nu simt consecințe negative cauzate de "întreruperea relațiilor cu Ankara".

"Partea care a avut de pierdut în urma conflictului ruso-turc după sancțiunile reciproce este Turcia, consideră 54% dintre respondenţi (Rusia — numai 3%). Fiecare al treilea (35%) susține că ambele state au avut de suferit în aceeași măsură", mai relevă sondajul.

Sondajul a fost efectuat între 6-7 februarie, pe un eșantion de 160 de persoane din 130 de localități ale Rusiei. Marja de eroare nu depășește 3,5%.

61
Tagurile:
SU-24, doborât, sancțiuni, Turcia, sondaj, Rusia, Rusia
Tematic
Rusia reintroduce regimul de vize cu Turcia
SU-24 a fost doborât deasupra Siriei de o rachetă a Forţelor Armate ale Turciei


Загрузка...