Цветы у посольства Франции в Москве

Expert: atacul terorist de la Paris, ca disfuncţie a democraţiei liberale

193
(reînnoit 16:08 15.11.2015)
Nu trebuie să căutăm jucători de culise şi să avansăm versiuni conspirologice în legătură cu tragedia care a avut loc în capitala franceză. O explozie a violenţei era anticipată demult, iar autorităţile europene ştiau de pericolul terorist, consideră expertul rus Aleksandr Hramcihin.

CHIŞINĂU, 14 nov — Sputnik. Evenimentele groaznice care s-au produs în capitala Franţei au demonstrat vulnerabilitatea Europei în faţa extremismului. Sputnik  l-a întrebat pe politologul Aleksandr  Hramcihin ce învăţăminte ar trebui să extragem din această tragedie.

„La Paris nu s-a întâmplat nimic din ce ar putea să ne provoace mirare, a opinat expertul. Am putea să ne mirăm doar că asta nu s-a întâmplat mai devreme, ţinând cont de politica migraţională specifică pe care o promovează Uniunea Europeană. Concluziile trebuiau trase încă acum câţiva ani. Pentru că la moment acest lucru a devenit evident”.

Potrivit expertului, nu trebuie să căutăm jucători de culise şi să avansăm versiuni conspirologice în legătură cu tragedia care a avut loc. O explozie a violenţei era anticipată demult, iar autorităţile europene ştiau de pericolul terorist. Nu este de mirare că lovitura s-a produs, ci că lucrul acesta s-a întâmplat atât de târziu.

„Da, ne-am confruntat cu un nou 11 septembrie, a explicat Hramcihin. Occidentul pur şi simplu culege roadele noii sale ideologii – liberalismul democrat într-o interpretare extrem de specifică, când în locul unei guvernări fireşti a majorităţii, democraţia este percepută inexplicabil  sub aspectul apărării drepturilor tuturor minorităţilor posibile, în detrimentul intereselor majorităţii. Şi se pare că Occidentul nu poate renunţa la această ideologii. Respectiv, nu se va produce nicio schimbare principială.

193
Tagurile:
autorităţi europene, democraţie liberală, violenţă, examen, Aleksandr Hramcihin, Franţa, Rusia
Тема:
Atacuri teroriste multiple în Franţa (23)
Tematic
Asad: în Franţa s-a întâmplat ceea ce în Siria se întâmplă deja de cinci ani
Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atentatele de la Paris


Загрузка...