Форум европейских и азиатских медиа 2015

Zaharova: Pentru Rusia, politica externă nu este o chestiune secundară

18
(reînnoit 16:30 10.11.2015)
Reprezentantul oficial al MAE al Rusiei a menționat că FR este învinuită pe nedrept de crearea unei maşini propagandistice.

CHIȘINĂU, 10 nov — Sputnik. Politica externă reprezintă pentru Rusia una dintre cele mai importante chestiuni, căreia i se acordă o atenție sporită, a declarat marți reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, la cel de al VIII-lea Forum al mass-media din Europa și Asia cu genericul „Parteneriat stabil într-o lume instabilă".

Potrivit Mariei Zaharova, Rusia nu face nimic din ceea ce fac alte țări care au interese politice externe.

Форум европейских и азиатских медиа 2015 Киселев
© RIA Novosti . Рамиль Ситдиков

„Rusia este membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU. Pentru FR politica externă nu este o chestiune secundară. Și noi nu facem uz de nici o metodă care nu ar fi folosită de întreaga lume", a menționat Zaharova.

Totuși, susține reprezentantul MAE al FR, mai multe puteri învinuiesc Rusia de crearea unei maşini propagandistice.

„Deseori suntem învinuiți de crearea unei caracatițe informaționale. Totodată, noi suntem deschiși: organizăm conferințe de presă, briefinguri, colaborăm cu jurnaliștii ș. a., de aceea nu este clar de ce anume suntem învinuiți", a spus Zaharova.

Ea a subliniat că jurnalistul încetează să mai fi jurnalist din momentul în care începe să activeze în domeniul propagandei.

„Una dintre problemele principale actuale constă în faptul că pe noi nu vor să ne audă. Ceea ce spunem noi nu ajunge la urechile maselor largi din Occident", a concluzionat Zaharova.

18
Tagurile:
mecanism propagandistic, jurnaliști, forum, politică externă, Maria Zaharova, Moscova
Tematic
Forumul mass-media din Europa și Asia va întruni experţi de seamă în domeniu


Загрузка...