Russian President Vladimir Putin

Putin regretă SUA nu colaborează cu Rusia în Siria

33
(reînnoit 13:12 17.11.2015)
Președintele FR Vladimir Putin, într-un interviu pentru canalul de televiziune ”Rossia 1”, a declarat că nu înțelege din ce motive SUA refuză să prezinte părții ruse datele cu privire la țintele organizației teroriste SI în Siria.

CHIȘINĂU, 12 oct – Sputnik. Vladimir Putin a declarat că nu înțelege de ce SUA nu vor să prezinte informația cu privire la țintele SI în Siria.

”Noi le-am spus… Dați-ne țintele. Noi le vom analiza. Au refuzat. Au spus că nu, la un asemenea nivel nu vom lucra. Nu e clar de ce, dacă ei știu mai bine și vor să lupte cu terorismul”, a afirmat Putin la canalul de televiziune ”Rossia 1” într-un interviu cu Vladimir Soloviov.

Președintele și-a exprimat regretul că FR și SUA nu au ajuns la un asemenea nivel de colaborare.

În același interviu, Putin a subliniat că Rusia a anunțat din timp despre operația pe care o pregătește în Siria din dorința de a demonstra că Rusia este gata pentru colaborare.

Din 30 septembrie, Rusia, la rugămintea lui Bashar al-Assad, bombardează obiectele SI din Siria. Țintele sunt alese în baza datelor de recunoaștere ale Rusiei, Siriei, Iraqului și Iranului. Ambasadorul Siriei în Rusia, Riad Haddad, a confirmat anterior că loviturile se dau asupra grupărilor teroriste înarmate, dar nu asupra opoziției sau asupra populației civile. Mai mult decât atât, potrivit lui, în urma raidurilor rusești au fot distrusă deja 40 la sută din infrastructura Statului Islamic.

33
Tagurile:
statul islamic, ținte, vladimir putin, siria, colaborare, SUA, Rusia, Rusia
Tematic
Aviația rusă a început atacurule asupra SI în Siria
Parlamentar bulgar: FR salvează Europa prin acțiunile sale în Siria
Kremlinul precizează că sarcina FAA ale FR în Siria este lupta cu terorismul


Загрузка...