Переговоры в «нормандском формате»

FR propune organizarea unei întrevederi a șefilor MAE în formatul normand

14
(reînnoit 14:43 01.09.2015)
Rusia a propus să fie organizată în următoarele 12 zile o întrevedere a miniștrilor de externe în „format normand” cu privire la situația din Ucraina, a declarat Serghei Lavrov, ministrul de externe al FR.

 

CHIȘINĂU, 1 sept – Sputnik. Rusia a propus să fie organizată în următoarele 12 zile o întrevedere a miniștrilor de externe în „format normand” cu privire la situația din Ucraina, a declarat Serghei Lavrov, ministrul de externe al FR.

„Ca o continuare a discuției telefonice a președintelui nostru cu președintele (Ucrainei, Petro) Poroșenko, apoi cu președintele (Franței, François) Hollande și cancelarul (RFG, Angela) Merkel, noi am propus, pentru a sublinia importanța problemei ce constă în realizarea unei înțelegeri între toți participanții acordurilor de la Minsk și a găsi o cale de depășire a obstacolelor apărute în calea acestora, să fie o organizată în următoarele 10 – 12 zile o întrunire a miniștrilor de externe în „format normand”: Rusia, Ucraina, Franța, Germania”, a declarat Lavrov în luarea sa de cuvânt în cadrul Institutului de Stat de Relații Internaționale din Moscova.

„Așteptăm răspunsul pozitiv al partenerilor noștri”, a precizat ministrul.

 

14
Tagurile:
format normand, întrevedere, MAE FR, Serghei Lavrov, Rusia, Ucraina
Tematic
Lavrov: Pentru reglementarea în Donbass este necesar „Formatul Normand”
Lavrov: Sancţiunile occidentale afectează relaţiile diplomatice
Lavrov: situația din Donbas seamănă a pregătire de război


Загрузка...