Памятник дружбе Украины и России в одном из парков Керчи.

Rușii și ucrainenii se percep negativ

11
Sondajul comun a fost realizat de către cercetătorii de la „Levada-Țentr” din Rusia și cei de la Institutul Internațional de Sociologie din Kiev.

CHIȘINĂU, 22 iunie – Sputnik. Mai bine de jumătate din locuitorii Rusiei (59%) și ai Ucrainei (56%) manifestă o atitudine negativă unii față de alții, transmite RIA Novosti.

Deja în ianuarie 2014 rușii care manifestau o atitudine negativă față de Ucraina constituiau 26%. Numărul ucrainenilor cu percepere negativă a rușilor constituia doar 13%. Totodată, 78% din ucraineni aveau o atitudine „foarte bună” sau „bună” față de ruși, în timp ce 66% din cetățenii ruși erau predispuși pozitiv față de ucraineni.

Pe de  altă parte, mai mult de jumătate din ruși (54%) consideră că relațiile dintre cele două țări trebuie să se dezvolte în regimul frontierelor deschise, fără vize și fără vămi. Asemenea poziție este împărtășită de 46% din ucraineni. Iar 10% din respondenții ruși și 2% din cei ucraineni sunt de părerea că țările lor trebuie să se unească într-un stat comun.

11
Tagurile:
Rusia, Ucraina


Загрузка...