Президент РФ В.Путин встретился с премьер-министром Греции А. Ципрасом

Vești proaste pentru UE: Rusia poate salveze Grecia

51
(reînnoit 19:09 19.06.2015)
Există o mare probabilitate ca, în caz că liderii europeni vor refuza să-i acorde Atenei ajutor financiar, președintele FR ar putea avea în curând mulți fani în Grecia, scrie „Foreign Policy”.

CHIȘINĂU, 19 iunie – Sputnik. Potrivit publicației „Foreign Policy” (FP), autoritățile Greciei pot să primească ajutor din partea Rusiei, fapt ce nu ar fi pe placul americanilor și liderilor europeni, transmite Sputnik-Moldova cu referire la RIA Novosti.

„Pentru poporul Rusiei președintele Putin este un erou, deoarece  el ține piept Occidentului. Însă Putin se poate alege și cu o bază întreagă de fanați elini, fapt ce ar fi o veste proastă pentru SUA și Europa”, scrie FP.

În condițiile în care Grecia este amenințată cu excluderea din UE, prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras, ar putea apela la ajutorul Rusiei.

Până la ora actuală, FR rămânea în afara crizei financiare europene, însă problema Greciei ar putea deveni un motiv ca să se implice. În cazul în care Moscova va proceda astfel, criza economică ce durează de cinci ani se va transforma întro criză geopolitică, afirmă publicația.

Autorul articolului consideră că acest lucru o pune pe Angela Merkel întro situație complicată în condițiile în care partidul conservator al cancelarului, poporul Germaniei și bancherii din Frankfurt au dat de înțeles că ei nu mai doresc să plătească pentru Grecia, dacă Atena nu va purcede la reforme. Totodată, Merkel se află sub presiunea Washingtonului care cere să fie păstrată unitatea în UE.

Iuri Ușakov, asistentul președintelui FR, a declarat că Putin va discuta situația financiară din Grecia la întâlnirea cu prim-ministrul Alexis Tsipras pe data de 19 iunie, după discursul în ședința plenară din cadrul Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg.

51
Tagurile:
Ajutor financiar, criză, Forumul economic internațional de la Sankt Petersburg, Tsipras, Putin, Rusia


Загрузка...