Подготовка к открытию Петербургского экономического форума

Rusia și Occidentul trebuie să-și elaboreze noi reguli de joc

17
(reînnoit 18:22 17.06.2015)
Lordul Peter Mandelson, fost prim-ministru britanic, șeful companiei „Global Counsel”, a declarat că va pune în discuție la Forumul economic internațional de la Sankt Petersburg situația economiei ruse după ce a fost supusă presiunii celor trei factori: sancțiunile internaționale, căderea prețurilor la petrol și deficiențele structurale interne.

Într-un interviu pentru RIA Novosti Peter Mandelson a spus că așteaptă de la Forumul economic internațional de la Sankt Petersburg o discuție sinceră despre starea actuală a economiei ruse care în ultimul an s-a confruntat cu probleme serioase.

Șeful companiei  „Global Counsel”  va lua cuvântul în cadrul sesiunii dedicată problemelor globalizării și regionalizării comerțului internațional.

La întrebarea despre pozițiile actuale ale Rusiei în sistemul pieței mondiale, Mandelson  a menționat că în prezent atât în fața Rusiei, cât și în fața Occidentului stă problema elaborării unor noi reguli de joc.

„Un șir de decizii dubioase adoptate de Rusia față de Ucraina și Occident, începând cu februarie 2014, au pus cu siguranță economia sa în pericol. Pozițiile anterioare ale Rusiei, destul de solide  în sistemul comerțului internațional și economiei mondiale, acum nu mai sunt atât de solide”, a menționat britanicul Mandelson.

El consideră că, deși tot mai des se face auzită retorica despre orientarea spre Orient, Europa va rămâne pentru Rusia, pe termen scurt și mediu, principala piață de import și export.

           

Sursa: RIA Novosti

17
Tagurile:
Forumul economic internațional de la Sankt Petersburg, Lordul Peter Mandelson, fost prim-ministru britanic, șeful companiei „Global Counsel


Загрузка...