Зрители на трибуне на военном параде на Красной площади

Reprezentanții veteranilor din CSI se vor întâlni la Moscova

6
(reînnoit 10:41 03.06.2015)
Veteranii vor discuta rezultatele comemorării în țările CSI a 70 de ani de la victorie.

 

CHIȘINĂU, 2 iun – Sputnik Moldova. Plenara Consiliului coordonator al Uniunii internaționale ”Comunitatea organizațiilor obștești a veteranilor (pensionarilor) din statele CSI" va avea loc joi la Moscova, la Casa veteranilor de război, muncă și ai forțelor armate.

Uniunea întrunește 12 organizații obștești ale veteranilor din țările CSI, dar și din Lituania și Estonia. Activitatea ei cuprinde domeniile de protecție socială și ale intereselor tuturor categoriilor de veterani, dar și educaţia patriotică a populației din țările CSI. Anume în acest context va avea loc Plenara Consiliului coordonator, care este organul diriguitor al Uniunii organizațiilor de veterani din paisprezece țări.

Lucrările Plenarei vor fi precedate de ședința prezidiului Consiliului coordonator, la care va fi examinată experiența activității Uniunii din Rusia a veteranilor, în ceea ce priveşte antrenarea în activitatea obștească a veteranilor MRAP și ai conflictelor armate locale.

Evenimentul central al întrunirii îl va constitui raportul prezentat de președintele Consiliului coordonator, amiralul flotei marine a forțelor militare rus Alecsei Sorokin, care se va face o analiză a mișcării de veterani din țările CSI.

 

6
Tagurile:
țări csi, organizații de veterani, Rusia
Тема:
70 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei (4)


Загрузка...