Kreml-Sprecher Dmitri Peskow

Peskov: FR va aplica măsuri de răspuns, dacă Kievul va amplasa elemente ale SAR

140
(reînnoit 14:35 20.05.2015)
În cazul în care Ucraina va amplasa pe teritoriul său elemente ale sistemului american anti-rachetă (SAR), vor urma măsuri de răspuns din partea Rusiei pentru asigurarea securităţii sale.

CHIŞINĂU, 20 mai – Sputnik Moldova. În cazul în care Ucraina va amplasa pe teritoriul său elemente ale sistemului american anti-rachetă (SAR), vor urma măsuri de răspuns din partea Rusiei pentru asigurarea securităţii sale, a spus miercuri, secretarul de presă al preşedintelui FR, Dmitri Peskov.

Secretarul Consiliului Securităţii Naţionale şi Apărării al Ucrainei, Alexandr Turcinov a declarat că nu exclude ca, Kievul să analizeze subiectul privind desfăşurarea consultărilor privind amplasarea componentelor SAR pe teritoriul său.

„Dacă se are în vedere că Ucraina planifică amplasarea pe teritoriul său a elementelor sistemului american de apărare anti-rachetă, atunci, desigur, aceasta poate fi perceput doar negativ. 

Deoarece aceasta va reprezenta o ameninţare pentru Federaţia Rusă. În cazul instalării sistemelor SAR în Ucraina, aceasta va atrage necesitatea unor măsuri de răspuns ale Rusiei pentru asigurarea propriei securităţi”, a spus Peskov jurnaliştilor, răspunzând la rugămintea de a comenta cele spuse de Turcinov.


140
Tagurile:
Kiev, SUA, SAR, Rusia
Tematic
Este timpul ca Europa să caute noi căi de apropiere de Rusia
NATO nu planifică reluarea cooperării cu Rusia?


Загрузка...