Sfântul Sinod al BOR, 24 mai 2018

Apel al Bisericii Ortodoxe Române: Rugăciune națională astăzi de la ora 12:00

417
Biserica Ortodoxă Română răspunde vremurilor de restriște organizând o Rugăciune Națională astăzi, de Bunavestire, de la ora 12:00.

BUCUREȘTI, 25 mart - Sputnik, Marius Holdean. Biserica Ortodoxă Română a făcut un apel către credincioși ca astăzi, de Buna Vestire, să se roage cu toții de la ora 12:00, pe tot cuprinsul țării, în ceea ce va deveni o Mare Rugăciune Națională.

”Deoarece, în această vreme de grea încercare din cauza epidemiei, clericii şi credincioşii mireni ai Bisericii sunt separaţi spaţial din punct de vedere al locului de rugăciune, totuşi pot fi în comuniune mai ales prin rugăciunea comună la mijlocul zilei. Prin urmare, clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din România vor suna timp de 1-2 minute la ora 12.00 în ziua de Buna Vestire, apoi în fiecare duminică şi în fiecare zi când se săvârşeşte slujbă în bisericile din parohii şi mănăstiri”, se arată în comunicatul Cancelariei Sfântului Sinod.

BOR îndeamnă ca, în acel moment de rugăciune comună, la casele lor, toţi credincioşii mireni să rostească rugăciunea ”Tatăl nostru”, condacul Bunei Vestiri: ”Apărătoare Doamnă”, precum şi alte rugăciuni, iar preoţii din parohii şi mănăstiri vor citi în plus Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei”, se arată în comunicatul Cancelariei Sfântului Sinod.

417
Tagurile:
Biserica Ortodoxa Romana, Biserica Ortodoxa, Apel, nationala, rugaciune
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (328)
Tematic
Dangăte de clopot în toată țara pe timp de epidemie: Anunțul Mitropoliei Moldovei


Загрузка...