Clopot

Dangăte de clopot în toată țara pe timp de epidemie: Anunțul Mitropoliei Moldovei

456
(reînnoit 09:50 24.03.2020)
În perioada Postului Mare, Clopotele din toate bisericile din țară vor răsuna la unison în fiecare zi de slujbă - apel la rugăciune a Mitropolia Moldovei.

CHIȘINĂU, 24 mart - Sputnik. Mitropolia Moldovei a venit cu un îndemn la rugăciune către toți preoții și credincioșii din Moldova în legătură cu epidemia de coronavirus. Totodată, a fost luată decizia ca în perioada Postului Mare să bată clopotele în toate bisericile din țară, în fiecare zi de slujbă, începând cu ora 12.00, timp de 3 minute.

”Pentru a învinge încercările la care suntem supuși, dar și pentru a înainta duhovnicește spre sărbătoarea Sfintelor Paști, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove a rânduit ca în această perioadă, în toate lăcașurile de cult din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova, toate clopotele să bată începând cu ora 12.00, timp de 3 minute”, anunță Mitropolia printr-un comunicat.

De asemenea, credincioșii sunt îndemnați să înmulțească rugăciunile pentru cei afectați de coronavirus, pentru personalul medical din sistemul sanitar și pentru toți cei care se luptă pentru împiedicarea extinderii acestei epidemii.

Blagovest - dangătul clopotului din fața Catedralei Nașterea Domnului din Capitală.

  

Dangătul de clopot la Biserica Sfântul Spiridon al Trimitundei, de pe teritoriul Spitalului de urgență din Capitală.

456
Tagurile:
COVID-19, Mitropolia Moldovei, epidemie, clopote
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (342)
Tematic
Interdicții dure din 25 martie: Dispoziția integrală a Comisiei Situații Excepționale


Загрузка...