Drumul crucii în Ecaterinburg organizat cu prilejul comemorării ultimului țar al Rusiei, Nicolae al II-lea.

O familie de mucenici: Zeci de mii de creștini l-au comemorat pe Țarul Nicolae II-lea

141
(reînnoit 14:59 17.07.2019)
Ultimul țar al Rusiei, Nicolae al II-lea, și membrii familiei sale au fost comemorați de zeci de mii de creștini care au participat la un Drum al Crucii. Procesiunea a început din orașul Ekaterinburg, de la Biserica ”Biserica pe Sânge" spre locurile în care a fost martirizată familia țarista acum mai bine de 100 de ani.

CHIȘINĂU, 17 iul - Sputnik, C.S. Conform calendarului ortodox, pe 17 iulie creștinii îl cinstesc pe ultimul Țar al Rusiei și pe membrii familiei sale care au fost martirizați acum mai bine de 100 de ani.

În noaptea de 17 iulie, zeci de mii de credincioși din Rusia, Ucraina, Belarus, Kazahstan și alte țări au mers într-un drum al crucii, pentru a-l comemora pe ultimului țar Nicolae al II-lea și pe membrii familiei sale.

Procesiunea a pornit din centrul orașului Ekaterinburg spre locul înmormântării mucenicilor, Ganina Yama. Înainte de procesiune, un sobor de preoți a săvârșită o slujbă de pomenire în Biserica Tuturor Sfinților („Biserica pe Sânge").

Zeci de mii de creștini au parcurs pe jos 21 de kilometri, de la Biserica Tuturor Sfinților („Biserica pe Sânge") până la locul înmormântării mucenicilor, Ganina Yama.

Vezi această postare pe Instagram

#Екатеринбург #царскиедни #НиколайII

O postare distribuită de Андрей Афанасьев (@andrafanas) pe

În 2018 s-au împlinit 100 de ani de la asasinarea familiei țariste. Atunci, la procesiunea de comemorare au participat peste 100 de mii de creștini, aceasta fiind condusă de Patriarhul Kiril al Rusiei.

Potrivit Centrului de Cercetare a Opiniei Publice din Rusia, Țarul Nicolae al II-lea rămâne a fi, pentru ruși, cea mai agreată personalitate din prima jumătate a secolului XX.

141
Tagurile:
Identitate creștină, calendar ortodox, Țarul Nicolae II, 17 iulie
Тема:
Calendar Creștin Ortodox 2019 (55)
Tematic
Va fi reconstruită biserica din satul Pohrebea, ridicată la solicitarea lui Nicolae II


Загрузка...