Patriarhii Daniel și Kirill

Declarație fără precedent făcută de Patriarhul Daniel: Este necesară cooperarea...

207
(reînnoit 10:45 09.06.2018)
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române consideră că episcopii din cele două mitropolii din Republica Moldova trebuie să coopereze pentru a apăra valorile ortodoxe de fenomenul secularist.

CHIȘINĂU, 9 iun — Sputnik. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, îi îndeamnă pe episcopii din cuprinsul Mitropoliei Basarabiei să coopereze cu Mitropolia Moldovei în activitatea misionară și pastorală pentru a apăra valorile ortodoxiei în fața fenomenului secularist.

”Noi avem datoria ca să vă ajutăm să vă organizați acolo și, în același timp, să arătați că se poate desfășura o activitate misionară și pastorală nu în stare de polemică și confruntare cu cealaltă mitropolie, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, pentru că este necesară cooperarea pentru apărarea valorilor ortodoxiei în fața secularismelor de diferite forme și aceste deziderate de conlucrare ortodoxe este foarte mult așteptat de clerici și de credincioși”, a declarat patriarhul Daniel în cadrul ședinței Sfântului Sinod din 24 mai.

Precizăm că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis joi alegerea arhimandritului Veniamin Goreanu drept Episcop al Eparhiei Basarabiei de Sud, iar Preasfinţitul Părinte Antonie de Orhei, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, să conducă Eparhia de Bălţi.

207
Tagurile:
fara precedent, Patriarhul Daniel, declarație
Tematic
Cum scăpăm de păcatul înjurăturii: Explicația unui preot ortodox - Video
Ne vaccinăm sau nu copiii? Un cunoscut preot ortodox pune punctul pe i


Загрузка...