Noaptea Învierii. Preotul salută creştinii cu Hristos a Înviat

Până când se spune "Hristos a înviat!"? Răspunsul unui preot din Iași

648
(reînnoit 08:56 10.04.2018)
Până când ne vom saluta cu "Hristos a înviat!" și de ce în perioada pascală nu se îngenunchează la slujbă? – acestea sunt întrebările pe care și le pun mulți creștini și la care nu au un răspuns.

CHIŞINĂU, 9 apr — Sputnik. Răspunsurile la aceste întrebări le dă părintele prof. univ. dr. Ion Vicovan, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae" din Iaşi.

"În această perioadă nu se stă în genunchi pentru că este timp de bucurie. Prin învierea Domnului, a venit bucurie în toată lumea și nu se stă în genunchi. De altfel, după canoane, chiar sâmbăta și duminica (din afara perioadei pascale — n.n.) nu se îngenunchează pentru că fiecare duminică este închinată învierii Domnului", afirmă părintele Ion Vicovan într-un filmuleț postat de TRINITAS TV pe Facebook.

Totodată, părintele a mai precizat că salutul "Hristos a înviat" este folosit de la Învierea Domnului până la Înălțarea Sa, adică timp de 40 de zile. Răspunsul la „Hristos a înviat!" este „Adevărat a înviat!" Iar de la Înălțare până la Rusalii, creștinii se salută cu „Hristos S-a înălțat!" și răspuns „Adevărat S-a înălțat!".

648
Tagurile:
iasi, unui, raspunsul, inviat, pana, spune, cand, Hristos, preot, Facebook, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae", TRINITAS TV, Iași
Tematic
De Paști, un "cadou" pentru șoferi: Îngrozitor ce se întâmplă cu prețurile la carburanți
A Treia Zi de Paști


Загрузка...