Părintele Calistrat Chifa

Declarația unui preot ortodox despre viitorul Europei

942
(reînnoit 13:30 08.04.2017)
Află ce crede Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din România despre invazia musulmanilor în Europa și ce trebuie să învățăm de la creștinii din Siria și Egipt

CHIȘINĂU, 8 apr — Sputnik. Părintele Calistrat Chifa de la Mănăstirea Vlădiceni de lângă Iași, a vorbit creștinilor ce crede el despre valul de emigranți musulmani și face apel la istorie pentru a a trage învățăminte din experiența trecutului.

La ora actuală, Europa este invadată de peste două milioane de musulmani, care sub formă de emigranţi, vin şi intră în țările creştine. Pe o altă parte, poate fi o "Plagă a lui Faron" (calamitate, pacoste, flagel, pedeapsă divină sau umană: cele zece plăgi ale Egiptului) noi o putem trata ca pe o glumă, sau ca pe un lucru normal, dar pe de altă parte, vom vedea urmările. Cei care vin peste noi, vin şi ei cu un obicei, cu o cultură, cu o mentalitate… în care, dacă este şubredă şi bolnavă a ta, sau nu este sănătoasă, nu este creştină, nu este fondată, nu este argumentată, nu este întărită, nu este cimentată pe piatra faptei concrete, vom pierde! Pentru că noi toţi ne numim creştini, luăm lumina la Înviere, trecem o dată sau de două ori în post să ne spovedim, avem carte de rugăciuni acasă, avem Biblie, avem icoană la birou sau acasă, dar asta nu înseamnă că suntem creştini desăvârșiți”, atenționează părintele Calistrat.

Totodată, el crede că atunci când se amestecă diferite neamuri nu poate să existe un echilibru de egalitate

”Când găsim aceste amestecături de neamuri, găsim aceste amestecături de cultură, niciodată nu va exista un echilibru de egalitate. Şi ţinând cont că istoria se repetă, dacă ne uităm mai ales la războaiele romane, vedem de-a lungul istoriei că, atunci când un popor venea peste alt popor, fie fuzionau şi se forma o cultură nouă, fie cel mai puternic înghiţea cultura celui mai slab popor, şi o impunea pe a lui. Şi ţinând cont de radicalismul islamic, s-ar putea ca cei mai mulţi să pierdem din Creştinism. Cel mai probabil să trăim liniştiţi şi împăcaţi la gândul că suntem sănătoşi şi avem ce ne trebuie, dar uite, că în Siria şi în Egipt, acei creştini au ales sa moară, decât să renunţe de a mai fi creştini! Dar pentru asta își trebuie o anumită trăire, un anumit caracter!”, a mai subliniat ieromonahul de la Vlădiceni.

 

Părintele Calistrat aduce exemplul Sfântul Antonie cel Mare pentru a sublinia cât este de important ca să ne rugăm pentru liniștea între neamuri şi între popoare.

"Sfântul Antonie cel Mare se ruga pentru diavoli şi Dumnezeu i-a poruncit: Antonie nu te mai ruga pentru ei, pentru că nu au pocăinţă, nu că Eu nu i-aş putea ierta!" Deci, demonii, nu primesc pocăinţa, smerenia! Dar cu atât mai mult, noi trebuie să ne rugăm pentru liniştea între neamuri şi între popoare, pentru că de liniştea lor, depinde şi liniştea noastră! Biserica se roagă în Ectenie, să ne apere de ciumă (la vremea aceea ciuma făcuse ravagii) de foamete, de potop, de cutremur, de foc (care poate fi şi de la Dumnezeu şi pământesc), de sabie (adică de război), de venirea asupra noastră a altor neamuri — iată că noi lucrul acesta l-am trăit deja”, a mai subliniat părintele Calistrat.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

942
Tagurile:
preot ortodox, exemplu, invazia musulmanilor, ce crede, creștini, video, Părintele Calistrat, Siria, Europa, Egipt, România
Tematic
Ce crede părintele Calistrat despre adevăratul scop al protestelor din București
Mitropolitul îndeamnă la unitate ortodocşii din Moldova, Rusia și România
Papa Francisc

Papa Francisc sprijină parteneriate civile homosexuale - reacții

262
(reînnoit 16:38 22.10.2020)
Papa Francisc a făcut o declarație care a bulversat Biserica Catolică. El și-a exprimat sprijinul pentru parteneriatele civile dintre persoane de același sex, deoarece, în opinia sa, toți oamenii, indiferent de orientarea lor sexuală, „au dreptul să fie în familie”.

CHIȘINĂU, 22 oct - Sputnik. Pontificul și-a împărtășit punctul de vedere în noul documentar „Francesco” al regizorului american Evggeny Afineevski. Premiera filmului a avut loc în cadrul Festivalului de Film de la Roma, informează Sputnik Internațional.

"Homosexualii au dreptul să fie în familie. Sunt copii ai lui Dumnezeu și au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui exclus. Ceea ce trebuie să facem este să adoptăm o lege privind uniunile civile, astfel încât homosexualii să poată fi protejați legal”, este precizat pe pagina oficială de Facebook a Papei Francisc.

O reacție dură la declarațiile făcute de Papa Francisc a urmat din partea Arhiepiscopul Carlo Maria Viganò, care a scris într-un articol publicat pe LiveNews că „nu trebuie să fii teolog sau expert moral pentru a ști că aceste afirmații sunt totale heterodoxe și constituie un motiv foarte serios de scandal pentru credincioși”.

”Această înșelăciune se bazează pe sprijinul elitei globaliste, mass-media și lobby-ul LGBT, de care mulți clerici, episcopi și cardinali nu sunt străini. Mai mult, să nu uităm că la multe națiuni există legi în vigoare care pedepsesc penal pe oricine consideră sodomia condamnabilă și păcătoasă sau care nu aprobă legitimarea „căsătoriei” homosexuale - chiar dacă o fac pe baza Crezului lor. O declarație a episcopilor împotriva lui Bergoglio cu privire la o chestiune precum homosexualitatea ar putea determina autoritatea civilă la urmărirea penală a acestora, cu aprobarea Vaticanului”, consideră episcopul Viganò.

Potrivit acestuia, Papa ”încearcă să-i forțeze pe unii cardinali și episcopi să se separe de comuniunea cu el, obținând ca rezultat nu propria excomunicare pentru erezie, ci declararea acelei părți a Bisericii drept schismatică și un „dușman” al Papei. Această capcană ar avea scopul - în intențiile presupuse ale lui Bergoglio și „cercului său magic” - de a-i consolida propria putere în cadrul unei biserici care ar fi „catolică” doar nominal, dar în realitate ar fi eretică și schismatică”.

Carlo Maria Viganò nu este singurul care a luat atitudine împotriva declarațiilor Papei Francisc, alături de el fiind și episcopii americani Joseph Strickland și Thomas Tobin, dar și o serie de teologi romano-catolici.

Pe de altă parte, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, consideră că Papa Francisc, exprimându-și sprijinul pentru căsătoriile civile dintre persoane de același sex, face o mișcare pozitivă, a declarat purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, într-un briefing de presă.

Papa Francisc a adoptat o abordare mai tolerantă față de homosexualitate de când a ajuns cap al Bisericii Romano-Catolice în 2013.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

262
Tagurile:
cuplurile homosexuale, familie, parteneriate civile, Papa Francisc
Tematic
(VIDEO) Ispita lui Papa Francisc: A propus modificarea rugăciunii ”Tatăl Nostru”


Загрузка...
Părintele Dmitrii Smirnov, la Congresul Mondial al Familiilor din Moldova, 2018

A decedat unul dintre cei mai cunoscuți preoți din Rusia

255
(reînnoit 13:14 21.10.2020)
A trecut la cele veșnice protoiereul Dmitri Smirnov care a condus mai mulți ani la rând Comisia patriarhală pentru problema familiei, protecției maternității și copilăriei.

CHIȘINĂU, 21 oct - Sputnik. Fostul președinte al Comisiei patriarhale pentru problema familiei, protecției maternității și copilăriei, protoiereul Dmitri Smirnov la vârsta de 69 de ani, a trecut la cele veșnice, a declarat pentru RIA Novosti Vasili Rulinski, secretar de presă al departamentului sinodal al Patriarhiei Moscovei pentru caritate și servicii sociale bisericești.

"Părintele Dmitri a murit la Moscova. Veșnică pomenire scumpului nostru părinte. Vladîca Panteleimon (președintele Departamentului sinodal al Patriarhiei Moscovei pentru Caritatea și Serviciul Social, Episcopul Panteleimon din Orekhovo-Zuevski - n.red.) a săvârșit panihida", a spus Rulinski.

Dimitri Smirnov și-a început drumul ca ascet al creștinismului în 1978, când a intrat la seminarul teologic din Serghiev Posad, apoi a absolvit Academia teologică. Până în 1990, el a fost al doilea preot în Biserica Înălțarea sfintei Cruci din satul Altufievo, iar în 1991 a devenit paroh al Bisericii Sf. Mitrofan din Voronej.

În perioada 2001-2013, preotul a condus departamentul sinodal pentru interacțiunea cu forțele armate ale Rusiei, apoi a fost numit șef adjunct al Comisiei patriarhale, a fost chemat să se ocupe problemele legate de familie, protecția copilului și maternității și a fost, de asemenea, a făcut parte din Consiliului Bisericii Supreme a ortodocșilor ruși. Acum unsprezece ani, Dimitri Smirnov a primit dreptul de a purta mitră, pentru merite deosebite.

Părintele Dmitri Smirnov a vizitat Moldova în anul 2018 unde a participat la Congresul Mondial al Familiilor organizat sub egida președintelui Igor Dodon.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

255
Tagurile:
preot, Rusia, Dmitri Smirnov
Tematic
Un preot a murit chiar în altarul bisericii: Astăzi urma să sfințească o răstignire


Загрузка...
Exoschelet din titan

Superarma unică pe care Rusia o va obține în curând - detalii

0
(reînnoit 23:27 26.10.2020)
Superarma rusească urmează să ajungă în dotarea unităților forțelor speciale până în 2025, iar până în 2030 - să fie disponibilă întreaga Armată rusă.

CHIȘINĂU, 26 oct - Sputnik. Revista americană The National Interest a relatat despre ultimele realizări rusești menite să sporească capacitatea infanteriștilor, informează RIA Novisti.

Potrivit publicației, Armata rusească dezvoltă tehnologii care vor spori gradul de informare a soldatului privind situația de luptă, vor minimiza eforturile fizice ale  acestuia și vor reduce riscul pentru viață.

Vorbim despre echipamentul de luptă ”Sotnik”, de nouă generație, dezvoltat de Rostec, care va înlocui actualul costum ”Ratnik” al soldaților. Promisorul exoschelet va fi dotat cu un număr mare de componente de înaltă tehnologie, dintre care unele au fost deja elaborate.

Acestea includ, între altele, încălțări antimină, costum anti-radar și o țesătură specială datorită căreia soldatul nu poate fi detectat în lumină infraroșie.

Astfel de echipamente pot fi integrate cu microdrone care vor oferi informații despre câmpul de luptă, de la camerele de bord la panoul de pe casca soldatului sau ochelari asemănători cu Google Glass, scrie publicația.

„În prezent <...> se formează și se constituie profilul unui echipament de luptă de perspectivă pentru militari, care prevăd introducerea de elemente ce sporesc capacitățile fizice ale ostașului”, îl citează revista pe comandantul-șef al Forțelor Terestre, generalul Oleg Saliukov.

Dezvoltarea echipamentelor pentru exoscheletul de nouă generație va dura din 2020 până în 2023.

Este planificat ca unitățile forțelor speciale rusești să fie dotate cu echipamente ultramoderne până în 2025, iar până în 2030 - întreaga armată rusă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Rusia, arma
Tematic
Dezvăluiri despre super-arma rusească Avangard: Niciun sistem de apărare n-o poate detecta
Cum a revenit pe pământ echipajul care pilota nava spațială Soyuz MC-13 - Video


Загрузка...