Președintele ales Igor Dodon și Patriarhul Rusiei Kiril

Ce i-a urat Igor Dodon Patriahului Kiril cu ocazia zilei de naștere

195
(reînnoit 13:56 20.11.2016)
Președintele ales Igor Dodon i-a dorit Patriarhului Kiril multă sănătate și succes în activitatea pastorală pentru întărirea Dreptei Credințe.

CHIȘINĂU, 20 nov — Sputnik. Președintele ales Igor Dodon l-a felicitat pe Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii cu ocazia împlinirii a 70 de ani.

"Întreaga cale a vieții dumneavoastră demonstrează dragostea și credința pe care o aveți față de Dumnezeu, devotamentul dumneavoastră față de Ortodoxie. Ați devenit pentru întreaga lume un simbol al unității lumii ortodoxe și al activității misionare la nivel mondial", se arată în mesajul de felicitare al lui Dodon adresat Patriarhului Kiril.

Președintele nou ales și-a exprimat "profunda recunoștință pentru susținerea poporului Moldovei și a Bisericii Ortodoxe în această perioadă dificilă, când valorile tradiționale sunt amenințate".

"Vă mulțumesc, în special, pentru sprijinul oferit la canonizarea sfinților noștri din secolul al XIX-lea — Sf. Gavriil (Bănulescu-Bodoni) și Fericita Agafia de la Cușelăuca. Vreau să vă asigur că poporul Moldovei va păstra mereu Dreapta Credință", a spus Dodon și l-a invitat pe Patriarh să facă o vizită pastorală în țara noastră.

Dodon i-a dorit Patriarhului multă sănătate și succes în activitatea pastorală pentru întărirea Bisericii Ortodoxe.

Cu ocazia acestei aniversări, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove ia înmânat Patriarhululi Kiril cea mai înaltă distincție — "Ordinul Mitropoliei".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

195
Tagurile:
sfinți, Agafia Maranciuc, Ortodoxie, Gavriil Bănulescu-Bodoni, felicitare, Patriarhia Rusă, Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove, Patriarhul Kiril, Igor Dodon, Rusia, Republica Moldova
Tematic
Mitropolitul îndeamnă la unitate ortodocşii din Moldova, Rusia și România
Igor Dodon anunță cine va face parte din echipa sa la Președinție
Igor Dodon a câștigat alegerile prezidențiale în Moldova


Загрузка...