Daniel Ioniță

Daniel Ioniță: Moldovenii se pot vaccina în România

481
Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a declarat la un post local de televiziune că moldovenii care dețin și cetățenia român pot să meargă să se vaccineze peste Prut.

CHIȘINĂU, 9 mart – Sputnik. Ambasadorul României în țara noastră, Daniel Ioniță, a declarat că moldovenii cu acte românești pot să meargă în România pentru a se vaccina împotriva COVID-19. „Toți cetățenii români sunt eligibili să se înscrie pe Platforma națională de vaccinare” și dacă se încadrează în una dintre categoriile care în această perioadă sunt vaccinate în România, a declarat el.

„Deja oferim posibilitatea aceasta. Toți cetățenii români sunt eligibili să se înscrie pe Platforma națională de vaccinare și, dacă se încadrează într-o anumită categorie, evident că pot fi vaccinați", a declarat șeful misiunii diplomatice a României la Chișinău.  

"Ca cetățean român poți să mergi în România. Nu se pune problema. Noi nu am închis granițele pentru cetățenii români. De fapt, pentru niciun cetățean. Sunt niște restricții de sănătate care bineînțeles că diferă de la etapă la etapă. Uneori poți fi rugat să fii în autoizolare, alteori ți se permite doar tranzitul”, a precizat ambasadorul.

Daniel Ioniță a precizat că printre categoriile eligibile la vaccinare în etapa a treia sunt studenții, așa că tinerii moldoveni care își fac studiile în România ar putea să profite de asta cam într-o lună de zile.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost vaccinate puțin peste 5 mii de peroane, potrivit autorităților medicale de la Chișinău.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

481
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, moldoveni, Moldova, cetățeni, cetateni, romania, România, Vaccin
Valută

Leul moldovenesc se menține în forță: Cât costă euro și dolarul în weekend

83
(reînnoit 08:33 12.06.2021)
Sfârșitul de săptămână a fost benefic pentru leul moldovenesc. Moneda națională a câștigat teren în fața tuturor valutelor de referință.

CHIȘINĂU, 12 iun - Sputnik. După mai multe zile în care leul moldovenesc s-a depreciat față de principalele valute de referință, în ultima zi de muncă a săptămânii moneda națională a câștigat teren în fața tuturor. Astfel, la cursul oficial al Băncii Naționale pentru vineri, 11 iunie, valabil și pentru weekend, un dolar american costă 17,68, cu un ban mai puțin decât joi. Pentru un euro vom achita 21,52 lei, cu cinci bani mai puțin. În scădere nesemnificativă este și hrivna ucraineană, dar și rubla rusească. Acestea vor costa 0,65 lei și respectiv 0,24 lei. Leul românesc va fi cotat la 4,37 lei.

Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 11 Iunie 2021
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 11 Iunie 2021

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

83


Загрузка...
Fulger

Meteorologii au emis o avertizare cod galben: Iată ce ne pregătește vremea

191
(reînnoit 11:09 10.06.2021)
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică. Iată când intră în vigoare alerta meteo.

CHIȘINĂU, 10 iun - Sputnik. Meteorologii moldoveni anunță că astăzi în intervalul 13:00-21:00 va fi în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică.

În această perioadă se așteaptă descărcări electrice, izolat cu averse puternice însoțite de vijelie (15-18 m/s) și grindină.

Pe 10 iunie temperatura aerului ziua va oscila între +22..+27° Сelsius. În raioanele de nord, mercurul în termometre va indica între +22..+25° Celsius, iar în cele centrale - între +23..+26° Celsius.

În sudul țării, temperatura aerului va oscila între +24..+27° Celsius. Factorii meteorologici vor contribui predominant  la dispersia poluanţilor din aer.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

191
Tagurile:
vreme, meteorologi, cod galben
Tematic
Prognoza meteo pentru următoarele șapte zile: Ce ne așteaptă azi


Загрузка...
Coronavirusul SARS-CoV-2 la microscop

Ce spune Ghințburg despre mutațiile rusești ale coronavirusului